Siniset vastustaa EU:n elvytyspakettia – “Täydellinen farssi”

Siniset vastustaa EU:n elvytyspakettia – “Täydellinen farssi”

Siniset vastustaa osallistumista EU:n elvytyspakettiin, joka on Suomen kannalta epäoikeudenmukainen ja vastuuttoman kallis sekä vie unionia vahvasti kohti liittovaltiota. 

“Elvytyspaketti on tulonsiirto Pohjois-Euroopan mailta Etelä-Euroopan maille. On kohtuutonta asettaa suomalainen veronmaksaja takaamaan italialaisia pankkeja. Paketti on kylmää kyytiä meille talouttaan hyvin hoitaneille maille, jotka nyt joudumme maksumiehiksi muiden töppäyksistä ja veloista. Tämä on täydellinen farssi”, sanoo Sinisten puheenjohtaja Kari Kulmala.

Siniset pitää hallituksen neuvottelutulosta epäonnistuneena. Suomen olisi tullut asettaa itsensä selkeästi talousjärkevien EU-maiden rintamaan. Ruotsi, Tanska, Itävalta ja Hollanti neuvottelivat itselleen tuntuvat jäsenmaksualennukset, mutta Suomi ei neuvotellut euroakaan.

“Hallitus osoittautui heikoksi kansallisen edun puolustamisessa. Tappiota petasivat eurooppaministeri Tuppuraisen ponnettomat lausunnot siitä, ettei Suomi aseta paketille mitään kynnyskysymyksiä. Surkeiden neuvottelujen seurauksena Suomi antaa 6,6 miljardia euroa ja saa takaisin vain 3,2 miljardia, eli jokaista suomalaista kohden menetämme 620 euroa. On myös syytä huomioida, että kun lainoilla rahoitetaan raskaasti velkaantuneita maita, niitä voidaan pitää lähinnä lahjoituksina”, sanoo Kulmala.

“Aina kun jonkun pitäisi maksaa tuhlailun viulut, suuntana on suomalaisten lompakko. Meille uskotellaan, että kertaluontoinen paketti ratkaisee kaikki kriisit. Ei ratkaise. Ongelmat jatkuvat, koska valuvika on olemassa. Ratkaisukin olisi olemassa, mutta se on federalisteille mahdoton: Italian euroero”, sanoo Sinisten varapuheenjohtaja Tiina Ahva.

Sinisten mukaan jäsenmaiden on itse vastattava taloudestaan ja veloistaan. Lisäksi tuhlaajamaiden erottaminen euroalueesta on mahdollistettava.

“Kuten asiantuntijat ovat arvioineet, elvytyspaketin vaikutus Suomen kasvuun jää pienemmäksi kuin jos Suomi olisi käyttänyt osuutensa kotimaisen kysynnän elvyttämiseen. Samalla kasvaa räjähdysmäisesti Suomen valtionvelka, joka jää meidän nuorten sukupolvien maksettavaksi”, sanoo Ahva.

Siniset muistuttaa, että EU:n elvytyspakettia ei voi perustella viennillä. Paketilla tuetaan eniten Kreikkaa, Italiaa, Espanjaa, Portugalia ja Romaniaa, joiden yhteenlaskettu osuus Suomen viennistä on vain noin 5 prosenttia.

Lisätietoja:

Kari Kulmala, Sinisten puheenjohtaja
p. 0505132213

Tiina Ahva, Sinisten 1. varapuheenjohtaja
p. 0504346920