Sinisiltä 25 toimenpidettä nuorten syrjäytymisen estämiseksi

Sinisiltä 25 toimenpidettä nuorten syrjäytymisen estämiseksi

Sininen tulevaisuus on tänään julkaissut toimenpideohjelman, jossa esitetään 25 toimenpidettä nuorten syrjäytymisen estämiseksi.

”Siniset haluaa turvallisen Suomen, jossa jokaisella nuorella on paikkansa. Nuoren syrjäytyminen on sekä yksilölle inhimillisesti että yhteiskunnalle taloudellisesti mittaamaton katastrofi ja menetys”, sanoo Sinisten puheenjohtaja, nuorisotyöstä vastaava ministeri Sampo Terho.

”Koulukiusaamiseen on puututtava jämäkästi, esitämme siihen useita toimenpiteitä. Kouluihin tarvitaan yrittäjyys- ja työelämätieto oppiaineeksi, ja oppisopimuskoulutuksen määrä tulee kaksinkertaistaa”, kertoo puheenjohtaja Terho. ”Nuorten mielekästä tekemistä voidaan lisätä parhaillaan valmistelussa olevalla ja ensi vuonna kuntiin tulevalla Harrastuspassilla, jolla nuori pääsee helposti ja jopa maksuttomasti kokeilemaan erilaisia harrastuksia.”

Siniset edellyttää, että suomalainen yhteiskunta huolehtii myös niistä jäsenistään, jotka eivät siihen itse pysty.

”Sinisten tavoitteena ovat helpot ja yksinkertaisesti löydettävissä olevat palvelut eli yhden luukun taktiikka. Kaikki nuorten arjenhallintaa tukevat palvelut on keskitettävä Ohjaamoihin, jotka on laajennettava joka puolelle Suomea. Tuen saaminen on tehtävä mahdollisimman yksinkertaiseksi: siksi esitämme Sinistä perusturvaa, joka korvaisi nykymuotoisen sosiaalitukien monimutkaisen viidakon ja loputtoman lomakebyrokratian”, sanoo Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja Tiina Ahva. ”Haluamme myös edistää diginuorisotaloja ja etsivää nuorisotyötä, joilla nuoret tavoitetaan suoraan siellä, missä he ovat. Meillä on paitsi yhteiskuntana myös yksilöinä vastuu pitää toinen toisistamme huolta. Suomalaista ei jätetä!”

Tiina Ahva puhuu tänään nuorisoalan kattojärjestö Allianssin ”Ratkaistaan Suomen suurin ongelma” -tilaisuudessa.

Sininen tulevaisuus on julkaissut 25-kohtaisen toimenpideohjelman nuorten syrjäytymisen estämiseksi: Suomalaista nuorta ei jätetä

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho
050 538 1674

Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja Tiina Ahva
0504346920