Sinisten Elo: Ammattiliitot ovat itse myöntäneet tukevansa vasemmistoa

Sinisten Elo: Ammattiliitot ovat itse myöntäneet tukevansa vasemmistoa

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho sanoi Ylen Ykkösaamussa, että ammattiyhdistysliikkeen irtisanomislain vastustuksessa on kyse valhekampanjasta, jonka tarkoituksena on tukea demareiden vaalikampanjaa.

– Demareiden tueksi suunnitellut poliittiset lakot ovat todennäköisesti Suomen historian kallein vaalikampanja. Jutta Urpilainen syrjäytettiin, Antti Rinne asetettiin demareiden puheenjohtajaksi ja nyt viimeisenä vaiheena häntä ajetaan veronmaksajien kustannuksella pääministeriksi, sanoo Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta vastasi Terholle, että ”nämä [työtaistelut] eivät liity millään tavalla vaalikampanjaan”.

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin linjasi syyskuussa ay-liikkeen ja vasemmistopuolueiden suhteesta:

”Jos jossain vaiheessa oli aika, että vierastettiin hyvin selkeätä poliittista roolia ammattiliitoille, niin oman kokemukseni perusteella kolme ja puoli vuotta on muuttanut monien jäsentemme näkemyksiä. […] Eikä ole salaisuus, että vasemmistopuolueista ne yhteiset tavoitteet helpommin löytyvät.”

– Eloranta voisi vain myöntää sen, minkä kaikki näkevät: ammattiliitot tukevat vasemmistopuolueita kaikin keinoin. Poliittiset lakot ovat tukitoimena pettymys, sillä se osoittaa kykenemättömyyttä uudistaa ajattelua. Kysymys on siitä, että ottavatko päättäjät ohjeet eturyhmiltä vai mietitäänkö isänmaan kokonaisetua? Millään eturyhmällä ei saa olla veto-oikeutta eduskuntakäsittelyssä olevin lakiuudistuksiin yli kansan valitsemien edustajien, sanoo Elo.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687