Sinisten Elo: Hallituksen toimilla maahanmuutto saatu hallintaan – keskustelua ei voi jättää ääripäille

Sinisten Elo: Hallituksen toimilla maahanmuutto saatu hallintaan – keskustelua ei voi jättää ääripäille

Eurooppaa vaivasi syksyllä 2015 hallitsematon maahanmuuttotilanne, jolloin Suomeen tuli yli 32 000 turvapaikanhakijaa. Kuten pääministeri Juha Sipilä (kesk.) täysin oikein totesi niin suurin osa näistä turvapaikanhakijoista oli silloin liikkeellä taloudellisista syistä. Suomessa tehtiin vuosina 2016-2017 lähes kaksi kertaa enemmän kielteisiä kuin myönteisiä turvapaikkapäätöksiä.

”Suomen osalta maahanmuutto on saatu hallintaan. Viime vuonna jätettiin vain parituhatta uutta turvapaikkahakemusta. Hallituksen tekemät tiukennukset turvapaikkapolitiikkaan ovat toimineet. Ja niitä tiukennuksia Antti Rinne, Li Andersson ja Touko Aalto ovat koko ajan vasemmisto-oppositiosta vastustaneet”, ihmettelee Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

”Vaikka Li Andersson olisi eri mieltä maahanmuutosta, se ei saa tyrehdyttää järkikeskustelua. Maahanmuuttokeskustelua ei voi jättää ääripäille, on se ääripää sitten vasemmalla tai oikealla. Siniset edustavat hiljaista enemmistöä, tolkun konservatiiveja.”

Sininen tulevaisuus on julkaissut maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmansa, jonka mukaan rajoja ei pidä sulkea tai avata, vaan rajoista on pidettävä huolta. Maahanmuutossa on otettava huomioon Suomen taloudellinen kantokyky.

”Hallituskumppanien mukaan siniset ovat estäneet pakolaiskiintiön nostamisen. Se on totta. Vaadimme hallitusohjelman noudattamista. Hädänalaisia ihmisiä autetaan, mutta kansallisen pakolaiskiintiön nostamista ei voi edes harkita ennen kuin turvapaikkakäsittely on siirretty Euroopan unionin ulkopuolelle”, linjaa Elo.

Sinisten maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmassa esitetään että turvapaikka voitaisiin myöntää turvallisiin kolmansiin maihin tai EU:n ulkopuolisiin väliaikaisiin asutuskeskuksiin. Näin apua pystytään rajallisin resurssein antamaan mahdollisimman monille, ja järjestelmän väärinkäyttö ja vaarallinen ihmissalakuljetus ennaltaehkäistään.

”Hallitsematonta muuttoliikettä Euroopan halki ei saa syntyä enää koskaan”, toteaa Elo.

Lisätietoja:
Sinisten maahanmuutto- ja kotouttamisohjelma: https://www.sininentulevaisuus.fi/maahanmuutto/

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687