Sinisten Elo: Haluaako Antti Rinne tehdä Suomesta moraalittoman sivustakatsojan?

Sinisten Elo: Haluaako Antti Rinne tehdä Suomesta moraalittoman sivustakatsojan?

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta päättivät, että Suomi karkottaa yhden Venäjän suurlähetystössä diplomaattistatuksella toimivan henkilön maasta. Entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) kertoi, että hän ei olisi tehnyt karkotuspäätöstä.

– Karkotuspäätökset kuuluvat kansalliseen päätösvaltaan ja Britannian pääministeri Theresa May on antanut Eurooppa-neuvostossa lisätodisteita Venäjän osallisuudesta. Mitä muuta Erkki Tuomioja oikein vaatii Suomen päätöksenteon pohjaksi, ihmettelee Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, ulkoasiainvaliokunnan jäsen Simon Elo.

Erkki Tuomioja on demarien jäsen ulkoasiainvaliokunnassa. Herää kysymys, edustaako Tuomiojan näkemys demarien virallista ulkopoliittista linjaa. Ruotsissa pääoppositiopuolue moderaatit tukee Ruotsin karkotuspäätöstä.

– Tuomioja elää maailmassa, jota ei enää ole. Suomi on osa länttä ja puolustamme länsimaista oikeusvaltiota. On oikein, että Suomi on mukana yhteisessä eurooppalaisessa ratkaisussa. Haluavatko demarit tehdä Suomesta moraalittoman sivustakatsojan? Mitä mieltä on Antti Rinne, kysyy Elo.

 

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
p. 050 5130687