Sinisten Elo: Helsingin juutalaisen seurakunnan turvallisuuden parantamiseen 300 000 euroa

Sinisten Elo: Helsingin juutalaisen seurakunnan turvallisuuden parantamiseen 300 000 euroa

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo Iloitsee hallitusryhmien sopimasta panostuksesta Helsingin juutalaisen seurakunnan turvallisuuden parantamiseksi.

”Vierailimme äskettäin puheenjohtaja Sampo Terhon kanssa seurakunnassa ja kuulimme yhteisön turvallisuushuolista”. Juutalaisyhteisöjä uhataan ympäri Eurooppaa. Asialla ovat islamistit, äärioikeisto, äärivasemmisto ja erilaiset poliittiset ääriryhmät.

”Siniset haluaa turvata kaikille uskonnonvapauden. Uhka mitä tahansa vähemmistöä vastaan uhkaa myös kansanturvallisuutta laajemmin”, Simon Elo sanoo. ”Suomi on ainoa Pohjoismaa, joka ei osallistu juutalaisyhteisön turvallisuuskuluihin. Tätä asiaa on alettu korjata. 300 000 euroa turvallisuuteen on hyvä alku ja toivottavasti jatkossa seurakunta tulee saamaan pysyvää rahoitusta. Siniset ajoi vahvasti nyt sovittua tukea.”

Helsingin juutalaisessa seurakunnassa on noin 1200 jäsentä. Sillä on oma päiväkoti ja perusasteen opetus. Turvallisuusuhat vaihtelevat pommiuhista ja veren heittämisestä hautausmaalle suurempiin turvallisuusuhkiin, joiden takia seurakunnalla on neljä palkattua vartijaa.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687