Sinisten Elo: Hyväksyvätkö vihreät Suomeen sharia-lain?

Sinisten Elo: Hyväksyvätkö vihreät Suomeen sharia-lain?

Viime aikoina Helsingin Sanomat on julkaissut hämmentävän myötäsukaisia kirjoituksia islamilaisesta sharia-laista. Niiden mukaan sharia ymmärretään väärin ja sille pitäisi antaa länsimaissa tilaa.

– Suomi antaa yhdenvertaista suojaa kaikille ihmisille riippumatta taustasta. Sharia-lain hyväksyminen oikeusjärjestelmämme rinnalle tarkoittaisi irtisanoutumista YK:n ihmisoikeussopimuksesta, jossa keskeistä on oikeus tasavertaiseen kohteluun lain edessä, sanoo Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

On tarkasteltava, että miten sharia-lakia käytännössä sovelletaan. Shariassa miehellä ja naisella ei ole tasavertaista asemaa oikeuden edessä. Britanniassa epäviralliset sharia-tuomioistuimet järjestelmällisesti sortavat naisia.

– Sharia-lakia eivät ole Suomessa ajaneet muslimit, vaan liberaali älymystö ja lehdet kuten Helsingin Sanomat. Sininen tulevaisuus ei vastuullisena konservatiivipuolueena hyväksy minkäänlaista sharia-lain käyttöä Suomessa, linjaa Elo.

Ihmisoikeuksista yleensä puhuvat vihreiden Touko Aalto, Ville Niinistö ja Emma Kari ovat olleet sharia-keskustelussa täysin vaiti.

– Touko Aalto kyllä kritisoi kovin sanoin kristittyjä kuten Aki Ruotsalaa, mutta ei uskalla puhua islamiin liittyvästä shariasta. Emma Kari keskittyy pöllöpopulismiin ja haikailee punavihreää hallitusta. Vihreät pullistelevat puoluekokouksessa voimansa tunnossa. Hyväksyvätkö vihreät hallitusvastuussa sharia-lain käytön Suomessa? Vihreät on viimein saatava vastuuseen sanoistaan, vaatii Elo.

Lisätietoja
Simon Elo, puheenjohtaja, sininen eduskuntaryhmä p. 0505130687