Sinisten Elo: Ilmastonmuutoksella pelottelu on helposti raakaa vallankäyttöä – ”autoilun kustannuksia kevennettävä”

Sinisten Elo: Ilmastonmuutoksella pelottelu on helposti raakaa vallankäyttöä – ”autoilun kustannuksia kevennettävä”

”Suomi on mukana Pariisin ilmastosopimuksessa ja Sininen tulevaisuus on puolueena valmis Suomen päästöjen vähentämiseen. Samaan hengenvetoon on sanottava, että ilmastonmuutoksella pelottelu on helposti raakaa vallankäyttöä. Siniset eivät hyväksy ilmastohysteriaa,” sanoo Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

”Ilmasto on tärkeä, mutta suomalaisia jurppii punavihreiden moralisointi, holhous ja hullunkuriset vaatimukset!”

Elo ihmettelee muun muassa Helsingin Sanomien ilmastonmuutoksen torjuntaan ehdottamia vinkkejä.

”Voimme kuulemma vähentää päästöjä lentämällä Thaimaahan vain joka toinen vuosi. En ole käynyt koskaan Thaimaassa lomamatkalla. Sekin on nyt sitten ilmastoteko. Näillä kohti ihmiskunnan pelastusta,” ihmettelee Elo.

Siniset katsovat, että kyse on siitä kuka maksaa ja kuka hyötyy. Ilmastonmuutokseen liittyvissä kysymyksissä on käynnissä rahan uusjako.

”Jos edetään väärällä tavalla niin ilmastotekojen maksaja on haja-asutusalueella tai pienemmässä kaupungissa asuva, polttomoottoriautolla ajava vähäpäästöinen Virtanen. Ja voittaja olisi punavihreiden mallissa kantakaupungissa Kallion ratikkakiskoilla kolisteleva viiksihipsteri, joka lentää kaukomaille joka vuosi, saisi ilmaisen joukkoliikenteen ja ei käytä polttomoottoriautoa. Oli se sitten kielletty tai ei,” sanoo Elo.

Sininen tulevaisuus esittää myös ensi hallituskaudelle autoilun kustannuksien keventämistä esimerkiksi autoveron vaiheittaisella poistamisella. Autoilun kustannuksia on yksinkertaisesti kevennettävä.

Seuraava hallitus voi valita joko tutkittuun tietoon perustuvan realistisen tai tunnepohjaiseen pelotteluun perustuvan ilmastopolitiikan. Tästä on puhuttava näissä eduskuntavaaleissa.

Koko puhe luettavissa täältä
https://www.sininentulevaisuus.fi/simon-elon-tammikokous-2019-puhe/

Videotallenne pidetystä puheesta katsottavissa täältä
https://youtu.be/gqNi_2Xesjw?t=825

Lisätietoja
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Simon Elo
050 5130687