Sinisten Elo ja Jalonen: Liikenneinfra tarvitsee rahoitusta, ei tyhjiä lupauksia

Sinisten Elo ja Jalonen: Liikenneinfra tarvitsee rahoitusta, ei tyhjiä lupauksia

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, sinisten Ari Jalonen ja Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo tutustuivat opposition talousarvioaloitteisiin.

”Oppositio ehdottelee liikenneinfrahankkeita, joita se ei ole edes varjobudjeteissa huomioinut kuluina. Jos homma ei toimi paperilla, niin mitenköhän toteutus sitten tosielämässä onnistuisi”, ihmettelee Elo.

Eritoten SDP:llä on suuria lupauksia ilman realismia. SDP:n aloitteissa liikenneinfraa rakennetaan lähes 700 miljoonalla eurolla yli varjobudjetissa varattujen rahojen. Mitä isot edellä sitä pienet perässä. Perussuomalaistenkin talousarvioaloitteissa on liikenneinfran kuluja, joihin ei ole varjobudjettirahoitusta yli 60 miljoonalla eurolla.

Jalonen huomauttaa, että liikenneinfraan on kyllä järkevää panostaa. Kohteita Suomessa riittää, mutta ei äänestäjiä pidä johtaa harhaan tyhjillä lupauksilla.

”Itse teen kaikkeni liikenneinfran rahoituksen nostamiseksi, mutta toreilla ja turuilla huudellaan vasta, kun rahat on löydetty ja niille sovittu kohteet. Oppositiolla homma näyttää toimivan päinvastaisessa järjestyksessä”, lisää Elo.

Eduskunnan jakovarasta kohdennettiin sinisten ajamana 25 miljoonaa euroa liikenneinfraan.

”Hallituksessa olemme ajaneet läpi autoveron kevennykset ja ajoneuvoveroakin kevennetään 50 miljoonalla eurolla vuonna 2020”, kertaa Jalonen.

”Hallituksen toimissa on siis kyse oikeasta rahasta ja oikeista toimenpiteistä. Toivoisimme oppositioltakin rehellisyyttä omassa viestinnässään. Jos jotain luvataan, se pitää myös pystyä toteuttamaan”, painottaa Elo.

Lisätietoja:
liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen (sin), 050-512 0851
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo, 050-513 0687