Sinisten Elo ja Kulmala: Kansallista maataloustukea on lisättävä

Sinisten Elo ja Kulmala: Kansallista maataloustukea on lisättävä

”Siniset lisäisi lähtökohtaisesti kotimaisen tuen määrää maataloudelle. Tästä meidän pitäisi neuvotella EU:n kanssa, että meillä on oikeus tukea omaa maatalouttamme”, sanoo Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo. ”Kun maksamme EU:lle euron, saamme siitä vain osan Suomeen takaisin. Mieluummin maksamme vähemmän EU:lle ja enemmän suoraan kotimaahan.”

EU-maat ovat aloittelemassa neuvotteluita EU:n rahoituskehyksestä vuosille 2021-2027. Brexit tekee ison loven budjettiin. Komission rahoituskehysehdotuksessa Suomen maataloustuet uhkaavat vähentyä merkittävästi, 420 miljoonalla eurolla.

”Ruoantuotanto Suomessa on turvattava. Kyse on huoltovarmuudesta ja puhtaasta suomalaisesta ruoasta”, painottaa Elo, joka puhui eilen Sinisen eduskuntaryhmän järjestämässä maataloutta käsittelevässä Kansalaisinfo-tilaisuudessa Eduskunnassa. Mukana keskustelemassa olivat Luonnonvarakeskuksen, maa- ja metsätalousministeriön ja MTK:n edustajat. Tilaisuudessa keskusteltiin tulevan EU-budjetin aiheuttamista muutoksista maatalouden tukiin ja siitä, onko kotimaisen tuen osuutta mahdollista lisätä.

”Eilisten keskustelujen perusteella käsitykseni kansallisen maatalousrahoituksen lisäämisestä vahvistui. Minusta Suomen kannattaisi alkaa selvittää asiaa saman tien”, Elo sanoo.

Sinisten mielestä maatalouspolitiikkaa pitää uudistaa. Siniset suuntaisi tukia enemmän perheviljelmille ja viljelijöille, jotka saavat ensisijaisen elantonsa maataloudesta.

”Sininen tulevaisuus ajaa kansallisen maataloustuen lisäämistä seuraavissa eduskuntavaaleissa. Maaseudun elinvoimaisuutta pitää parantaa ja kohdistaa tukia enemmän suomalaiseen ruuantuotantoon”, sanoo sinisten kansanedustaja ja maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtaja Kari Kulmala, joka vetää parhaillaan Sinisen tulevaisuuden maatalouspoliittista ohjelmatyötä. ”Sinisten maatalouspolitiikka on ehdottomasti suomalaisen maatalouden säilyttämisen kannalla. Esimerkiksi vihreät ovat ajaneet asteittaista maataloustuista luopumista. Se tarkoittaisi käytännöstä suomalaisen maatalouden alasajoa. Haluamme ostaa jatkossakin kotimaista ruokaa kaupasta. Suomessa maatalousyrittäjät ovat EU-vertailun nuorimpien joukossa. Se on mahtava juttu. Jo siinäkin mielessä suomalaisella maataloudella on tulevaisuus.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo, 050-513 0687
Kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Kari Kulmala, 050-513 2213