Sinisten Elo ja Terho: Tärkeintä on suomalaisten turvallisuus

Sinisten Elo ja Terho: Tärkeintä on suomalaisten turvallisuus

Sininen eduskuntaryhmä linjasi kesäkokouksessaan Hämeenlinnassa puolueensa tavoitteita ensi viikon budjettiriihessä ja myös tulevissa vaaleissa.

”Siniset haluaa riihessä panostuksia suomalaisten turvallisuuteen. Poliisien riittävästä määrästä on huolehdittava kaikin keinoin. On selvitettävä, onko syytä palauttaa poliisiopiskelijoiden opintososiaaliset etuudet. Kannatamme myös poliisien määrän nostamista 800:lla muutaman vuoden sisällä. Budjettiriihessä tavoittelemme myös 100 henkilön lisäystä puolustusvoimille. Myöskään tiedustelulakien säätämistä ei saa viivyttää yhtään. Uudistus tarvitaan heti”, Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho luettelee puolueen yhteisiä tavoitteita.

Siniset esittää riihessä tuloveron kevennystä pieni- ja keskituloisia painottaen, noin 200 miljoonalla eurolla. Budjettipäätösten on oltava heikommassa asemassa olevia tukevia.
Siniset esittää mm. seuraavaa:

– 55 päivän omavastuu sairauspäivärahasta pois heikoimmassa asemassa olevilta. Jatkossa kaikki saavat sairauspäivärahaa yhtäläisin perustein.
– Kuntoutusraha nuorille, joka kattaa koko kuntoutusajan. Tarkoitus välttää tippuminen toimeentulotuelle kuntoutumisen aikana.
– Lisäksi siniset haluaa aloittaa työministeri Jari Lindströmin (sin) ja sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan (sin) johdolla jo riihessä yli vaalikauden ulottuvan työkykyohjelman valmistelun. Mm. Lex Lindströmille halutaan jatkoa. Siniset asettaa seuraavan vaalikauden tavoitteeksi yli 75 prosentin työllisyysasteen.
– Siniset ei lisäisi tukea maataloudelle pelkästään budjettiriihessä, vaan esittää avustuspakettia lisätalousarvion kautta, jotta tuki saadaan perille jo tänä syksynä.

Lisäksi Terho puhui perhevapaauudistuksesta: ”Siniset on kotiäitien ja -isien puolustaja. Haluamme nostaa kotihoidon tukea ja antaa perheille mahdollisuuden valita, miten lapset hoidetaan. Päiväkotien resurssit on saatava kuntoon ennen kuin voidaan edes ajatella päivähoidon huomattavaa laajentamista.”

Riihessä jo päätös anonyymin työnhaun selvittämisestä

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo esitteli Hämeenlinnassa puolueen maahanmuutto- ja kotouttamisohjelman.

”Rajoja ja rakkautta. Se on ohjelman keskeinen ajatus. Meillä on ohjelma, jossa on ehdotuksia sekä maahanmuuton että kotouttamisen toimiksi, erona menneeseen”, Elo painotti. ”Me esitämme työperäiseen maahanmuuttoon pisteytysjärjestelmää, jossa työperäiset maahanmuuttajat valikoidaan Suomeen esimerkiksi osaamisensa, kielitaitonsa, työkokemuksensa ja sopeutumiskykynsä perusteella”, Elo jatkaa.

Sinisen maahanmuutto- ja kotiutusohjelman muita elementtejä on mm. anonyymi työnhaku, joka varmistaa sen, että vierasperäinen nimi ei vaikeuta työnsaantia sekä turvapaikkahakemusten käsitteleminen Euroopan ulkopuolella. Siniset aikoo ehdottaa jo budjettiriihessä selvityksen aloittamista siitä, miten anonyymi työnhaku voitaisiin ottaa yleiseen käyttöön.

Sinisten kansanedustajat ja ministerit torikierroksella Etelä-Suomessa tänään torstaina 23.8.:

– Sampo Terho ja Simon Elo, klo 11-12, Hyvinkää
– Pirkko Mattila ja Jari Lindström, klo 11-11.45, Lahti
– Matti Torvinen ja Ari Jalonen, klo 11.00-12.00 Heinola
– Lea Mäkipää ja Martti Mölsä, klo 11-12, Akaa, Toijala

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho, 050-538 1674
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo, 050-513 0687