Sinisten Elo kiittää hallituksen päätöksestä panostaa suomalaisten työntekijöiden osaamiseen – 60 miljoonaa euroa työvoiman saatavuuteen

Sinisten Elo kiittää hallituksen päätöksestä panostaa suomalaisten työntekijöiden osaamiseen – 60 miljoonaa euroa työvoiman saatavuuteen

”Suomen työvoimapulaan saadaan merkittävää apua hallituksen uusimmalla budjettipäätöksellä. Hallitus on päättänyt myöntää yhteensä 60 miljoonaa euroa muuntokoulutukseen ja muihin toimiin, joilla parannetaan suomalaisten työllistymistä”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kommentoi hallituksen vuoden ensimmäistä lisätalousarviota.

Hallitus sopi tänään vuoden 2018 ensimmäisestä lisätalousarvioesityksestä. Panostus osaavan työvoiman saatavuuteen on yksi lisätalousarvion isoimmista kokonaisuuksista euromääräisesti.

”Suomessa on työvoimapula ja samaan aikaan yli 200 000 työtöntä. On inhimillisempää ja kokonaiskustannuksiltaan edullisempaakin panostaa kotimaiseen työvoimaan kuin haalia työvoimaa ulkomailta. Tarveharkinnan höllentämiseen ei ole tässä työttömyystilanteessa tarvetta”, Elo painottaa.

Sininen tulevaisuus pitää hallituksen linjaa panostaa mm. muuntokoulutukseen juuri oikeana. Työelämä vaatii nopeaa reagointikykyä osaamisen tarpeen muutoksiin. Siniset on nopean täsmäkoulutuksen kannalla, ja olisi valmis lisäämään myös oppisopimuskoulutusta, jotta yritykset saisivat vielä paremmin omiin tarpeisiinsa sopivaa työvoimaa.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687