Sinisten Elo: Kokoomus sortuu liittymään punavihreiden joukkoon – ”Missä on kypäräpappipuolue?”

Sinisten Elo: Kokoomus sortuu liittymään punavihreiden joukkoon – ”Missä on kypäräpappipuolue?”

Oikeusministeri Antti Häkkänen sanoi kokoomuksen vaaliristeilyllä, että ”sinisten mopo keulii”. Häkkänen viittasi hallitukselle esittämäämme listaan toimenpide-esityksistä seksuaalirikollisuuden torjumiseksi ja turvapaikkapolitiikan tiukentamiseksi. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on Twitterissä samaa mieltä vihreiden Ville Niinistön kanssa, että törkeitä seksuaalirikollisia ei saa karkottaa kohdemaasta riippumatta.

”Kansa on oikeutetusti järkyttynyt Oulun tapahtumista ja vaatii toimenpiteitä. Kokoomus sortuu liittymään punavihreiden joukkoon. Onko todella kokoomukselle ulkomaalaisen törkeän seksuaalirikollisen oikeudet tärkeämpiä kuin suomalaisten lasten oikeudet? Missä on kypäräpappipuolue? Voivatko sileäkätiset olla helläkätisiä rikollisille?” ihmettelee Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

Hallituksen neuvottelut jatkuvat. Jos kaikista hallituspuolueista löytyy poliittista tahtoa niin hallitus voi aloittaa valmistelun rajatun muutoksen tekemiseksi poikkeuslailla perustuslain 9. pykälään, jolloin törkeisiin seksuaalirikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset voidaan karkottaa. Kyse on käytännössä esimerkiksi Oulussa seksuaalirikoksista epäillyistä, jos he saavat lainvoimaisen tuomion törkeästä seksuaalirikoksesta. Näiden henkilöiden karkotusta ei nykylainsäädännöllä käytännössä tapahdu tiettyihin valtioihin. Tilanne on kansan oikeustajun vastainen, sillä 91 prosenttia suomalaisista kannattaa seksuaalirikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottamista.

”Saamani runsaan palautteen perusteella kokoomuksen kenttäväeltä löytyy tukea sinisten toimenpidelistalle. Kokoomusministerit irtisanoutuvat, mutta kenttäväen joukossa on kannatusta listalle. Hallituksessa on nyt yhdessä katsottava uusia toimenpiteitä”, linjaa Elo.

Sinisten esittämällä tavalla hallitus on jo päättänyt uudelleen arvioida kansainvälisten sopimusten tulkinnan Suomen kannalta. Uudelleen tarkastelua esitti hallituksessa ulkoministeri Timo Soini ja sille on nyt hallituksen tuki. Vastuu selvityksen tekemisestä on ulkoministeriöllä.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687