Sinisten Elo: Nyt on annettava ääni työttömälle

Sinisten Elo: Nyt on annettava ääni työttömälle

SAK vaatii pääministeriä kertomaan miten hallitus suhtautuu Sinisen tulevaisuuden ehdotukseen ansiosidonnaisen työttömyysturvan laajentamisesta kaikille.

– Keskusta on esittänyt yleistä ansioturvaa jo lähes kaksikymmentä vuotta sitten. SAK:lta kysyn, että kuinka kauan tässä pitää vatuloida ja jahkailla? Nyt on annettava ääni työttömälle, vaatii Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

Esitys ansiosidonnaisen työttömyysturvan laajentamisesta ei ole hallitusohjelmassa, jonka kaikki hallituspuolueet ovat hyväksyneet. Kyseessä on siten sinisten esitys ja sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan käynnistämä selvitys.

– Siniset uskaltavat tehdä selvityksiä, jotka eivät miellytä korporaatioita ja niiden myötäjuoksijoita. Luulisi että yleinen ansioturva kelpaisi demareille, mutta valta näyttää olevan työtöntä tärkeämpää, ihmettelee Elo.

Sininen tulevaisuus esittää laajoja ja konkreettisia uudistuksia kuten ansiosidonnaista kaikille, käänteisen tuloveron käyttöönottoa ja uudenlaista vastikkeellista, Sinistä perusturvaa. Näihin kysymyksiin kaikkien puolueiden on otettava kantaa viimeistään seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Lisätietoja:
Simon Elo
puh. 050 513 0687