Sinisten Elo: Oppositio haukkuu väärää puuta – välikysymys pitäisi tehdä edelliselle hallitukselle

Sinisten Elo: Oppositio haukkuu väärää puuta – välikysymys pitäisi tehdä edelliselle hallitukselle

Oppositio ja erityisesti demarit yrittävät nyt kaikkien aikojen silmänkääntötemppua. Hallituksessa ollessaan demarit itse leikkasivat kuntien valtio-osuuksista eivätkä olleet kykeneväisiä uudistamaan terveyspalveluita. Lisäksi hoitajamitoitusta ei tuolloin kirjattu lakiin.

”Miksi SDP ei kyennyt ajamaan hoitajamitoitusta lakiin ollessaan hallituksessa? Siinä taidettiin tehdä joku oman aikansa lehmänkauppa ja nyt te käytätte vanhuksia poliittisen pelin pelinappuloina”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo.

Siniset puolustaa sote-uudistuksen läpivientiä, jotta mm. vanhustenhuollon valvontaongelmiin voidaan puuttua.

”Meillä on eduskunnassa lakiesitys, joka on tehty nimenomaan korjaamaan näitä ongelmia. Kun vuosiin ei ole tehty mitään. Järkikin sen sanoo, 18 aluetta on helpompi valvoa kuin 300. Mikäli sotea ei nyt tehdä, niin tämä kuntien ulkoistamisen villi länsi vain leviää kaikkialle Suomeen. Tätäkö oppositio haluaa?”, Elo jatkaa.

”Viimeiset 5–6 vuotta tämä ’sotesäätö’ on kuitenkin ollut meidän kasvumme draivereita. Mitä pidempään se jatkuu, niin sitä paremmat mahdollisuudet yksityisellä puolella on. Olemme käyneet voimakkaasti kunnissa esittämässä vaihtoehtoa,” Esperi Caren nyt eronnut toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni totesi reilu vuosi sitten Kauppalehdessä.

”Sosiaali- ja terveyspalvelut eivät saa olla Suomessa suuryritysten villi länsi, vaan on hyväksyttävä valvontaa parantava sote-uudistus”, Elo linjaa.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687