Sinisten Elo: Ovatko Vihreät valmiita lisäämään ydinvoiman käyttöä?

Sinisten Elo: Ovatko Vihreät valmiita lisäämään ydinvoiman käyttöä?

”Sininen tulevaisuus on sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin. Jotta tavoitteisiin päästään, Suomen on korvattava vanhaa ja rakennettava uutta ydinvoimaa. Minä en näe mitään muuta vaihtoehtoa”, sanoo Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo. ”Herää kysymys, ovatko Vihreät valmiita tukemaan ydinvoiman lisäämistä, jos he istuvat seuraavassa hallituksessa? Meneekö Vihreillä ideologinen puhtaus ilmaston puhtauden edelle?”

Elon mielestä Kansainvälisen ilmastopaneelin viesti on selvä. On tehtävä vielä paljon ilmastotekoja sen eteen, että maapallon lämpeneminen pysäytetään. Ilmastokysymys on myös maahanmuuttokysymys. Jos elinolosuhteet Afrikassa heikkenevät entisestään, siirtolaisuuden paine kasvaa.

”Suomi voi omalta osaltaan parhaiten torjua ilmaston lämpenemistä panostamalla puhtaisiin energiamuotoihin. Ydinvoima on ilmaston kannalta puhdas vaihtoehto”, Elo muistuttaa. ”TVO:n Olkiluoto 3 ja Fennovoiman Hanhikiven ydinvoimalahankkeet etenevät. Seuraavan hallituksen on päätettävä Loviisan ydinreaktoreiden korvaamisesta. Siniset kannattaa Loviisan reaktoreiden korvaamista uusilla ydinreaktoreilla. Ilmastonmuutoksen hillintä vaatii ydinvoiman käyttöä. Pelkäämme vain, että jos Vihreät ovat seuraavassa hallituksessa, he pyrkivät estämään ydinvoiman lisäämisen.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687