Sinisten Elo: Punaviherpersut kysyvät lupaa EU:lta

Sinisten Elo: Punaviherpersut kysyvät lupaa EU:lta

”Tammikuussa perussuomalaisten meppi Pirkko Ruohonen-Lerner vaati EU-komissiota Veikkauksen kimppuun ja päättämään siitä minne peliautomaatit Suomessa sijoitetaan. Nyt jo kaksi perussuomalaisten kansanedustajaa on vaatinut kysymään sote-uudistuksesta EU-komissiolta eli EU-notifikaatiota”, toteaa Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

”Jo on aikoihin eletty. Perussuomalaiset kysyy lupaa EU:lta.”

Perussuomalaisten kansanedustajat Leena Meri ja Arja Juvonen ovat molemmat tiedottaneet, että vaativat EU-komission tekevän notifikaation sosiaali- ja terveysuudistuksesta. Juvonen kirjoittaa tiedotteessaan, että ”perustuslakivaliokunnan lausunnon mukaan hallituksen esitystä ei voida soveltaa ennen kuin notifikaatioon on saatu vastaus, mikäli sosiaali- ja terveysvaliokunta ei saa riittävää varmistusta asiaan”. Tämä Juvosen väite ei pidä paikkaansa, vaan eduskunnan täytyy vain selvittää uudistukseen sisältyvä EU-oikeudellinen riski.

”Suomen terveydenhuoltouudistuksessa on kyse kansallisesta hankkeesta. Suomen ja komission välisissä epävirallisissa keskusteluissa on käynyt ilmi, että komissio ei edes suosittele valinnanvapausmalliamme notifioitavaksi. Ruotsissa on ollut vastaavantyyppinen sote-malli käytössä yli kymmenen vuotta ilman EU-notifikaatiota,” toteaa Simon Elo.

Perussuomalaiset haluaa tehdä Suomesta unionin ainoan maan, joka kysyy lupaa mitä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämiseksi saa tehdä. Perussuomalaiset haluaa, että Suomi noudattaa tiukemmin EU-säännöksiä kuin Ruotsi.

”On syntynyt uusi poliittinen laji, punaviherpersu. Laulavat samassa kuorossa punatulkkujen kanssa. Suomessa on näköjään vain yksi EU-kriittinen puolue. Perussuomalaiset huutavat EU:ta apuun kun se heille vain sopii”, Elo toteaa.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687