Sinisten Elo: Puolustamme yksityisautoilua – ”Punavihreissä asuu lahkolaisuuden henki”

Sinisten Elo: Puolustamme yksityisautoilua – ”Punavihreissä asuu lahkolaisuuden henki”

Vasemmisto-oppositiosta Timo Harakka (sd.) ja Ozan Yanar (vihr.) ovat kritisoineet kovaan ääneen hallituksen päätöstä keventää ajoneuvoveroa 50 miljoonalla eurolla vuoden 2020 alusta lähtien. Ajoneuvoveron keventämisen lisäksi hallitus on keventänyt autoveroa sadoilla miljoonilla euroilla. Veronkevennykset on painotettu vähäpäästöisille autoille. Autoveron alennus yhdistettynä romutuspalkkioon on lisännyt autoveron tuottoja kymmenillä miljoonilla euroilla.

– Suomi on pitkien etäisyyksien harvaan asuttu maa. En minä salaile, että siniset puolustavat yksityisautoilua. Siniset ajoivat ajoneuvoveron tuntuvan kevennyksen läpi budjettiriihessä. Punavihreät haluavat kurittaa maakuntien autoilijoita, mutta jättävät Intiaan lentävät hipsterit rauhaan. Seuraavankin hallituksen on jatkettava autoilun kustannusten keventämistä, linjaa Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston professorin Esa Vakkilaisen mukaan ”Suomi on yksi siitä kourallisesta maita, jotka ovat oikeasti vähentäneet päästöjään”. Vakkilainen huomauttaa, että Suomen osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on 0,14 prosenttia. Vakkilaisen mukaan Suomi tarvitsee 4-5 uutta ydinreaktoria nollatakseen sähköntuotannon hiilidioksidipäästöt.

– Siniset kannattavat ydinvoimaa. Vihreät eivät hyväksy ydinvoimaa, mutta eivät kyllä oikein mitään muutakaan. Yksityisautoilua ja lihansyöntiä halutaan kurittaa kohtuuttomasti. Punavihreissä asuu lahkolaisuuden henki, joka näkyy jatkuvana itseruoskintana. Vaikka suomalaiset tekisivät kuinka paljon ympäristön hyväksi niin mikään ei lahkolaisille riitä. Ilmastofundamentalismi vain vieraannuttaa tavalliset suomalaiset ilmastonmuutoksen luomasta aidosta haasteesta, toteaa Elo.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687