Sinisten Elo: Sote-uudistuksen asiattoman viivyttelyn on nyt loputtava

Sinisten Elo: Sote-uudistuksen asiattoman viivyttelyn on nyt loputtava

”Sininen eduskuntaryhmä sitoutuu viemään sote-uudistusta eteenpäin uuden aikataulun puitteissa”, sanoo Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo. ”Tarvitaan kuntia vahvemmat hartiat kantamaan vastuu sosiaali- ja terveyspalveluista. Maakunnat ovat tähän luontevin ratkaisu. Pääasiallinen soten järjestämisvastuu säilyy julkisella puolella. Näin olemme alusta asti esittäneet.”

On sovittu, että maakuntien järjestämisvastuu siirtyy vuoden 2021 alkuun. Vaalit ovat toukokuussa 2019 ja on varauduttava 200 miljoonan lisäkuluihin maakunta- ja sote-uudistuksen viivästymisen vuoksi.

”Pidämme tärkeänä, että maakuntauudistuksen lisäkustannuksia ei kateta lisäleikkauksilla”.

Elo kritisoi kevään ja alkukesän aikana yltynyttä poliittista peliä.

”Opposition puoluepolitikointi on ollut tänä keväänä ennennäkemätöntä. Sote-uudistusta on pystytty viemään kaksi askelta eteenpäin ja yksi taaksepäin”, Elo toteaa. ”Maakuntien aloituksen siirtyminen maksaa arviolta 200 miljoonaa euroa. Tämä on syytä pitää mielessä, kun uudistuksen käsittely jatkuu. Ei aiheuteta enää ylimääräisiä kuluja veronmaksajille käsittelyä viivyttelemällä. Eduskuntakäsittelyn asiattoman viivyttelyn on loputtava.”

Sote-lakipaketin valmistelu on ollut Elon mukaan huolellista ja perusteellista, ja se tulee olemaan sitä jatkossakin.

”Syytökset ovat lennelleet uudistuksen kiirehtimisestä, mutta turhanaikaiseen nahisteluun on kulunut keväällä kallista aikaa. Sosiaali- ja terveysvaliokunnalla meni kolme kokouspäivää pelkästään valiokunnan viimeisimmän aikataulusuunnitelman hyväksymiseen.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687