Sinisten Elo: Soten tärkein päivä – hallituksen kunto kestää

Sinisten Elo: Soten tärkein päivä – hallituksen kunto kestää

Tiedote 1.6.2018

”Tänään on sote-uudistuksen tähän asti tärkein päivä. Perustuslakivaliokunta on saanut työnsä päätökseen. Lausunto on valmis ja lakipaketti voi edetä seuraavaan vaiheeseen”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo iloitsee. ”Sote-uudistus etenee nyt maaliin asti. Hallituksen kunto kestää.”

Perustuslakivaliokunnan lausunto menee seuraavaksi hallituksen reformiministeriryhmälle, jonka ohjauksessa sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee perustuslakivaliokunnan vaatimat korjaukset lakipakettiin. Sen jälkeen hallitus toimittaa vastineen eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle. Käsittely jatkuu sitten eduskunnassa äänestyksiin asti.

”Perustuslakivaliokunta on tehnyt hyvää ja perusteellista työtä. Valiokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.) on valtionainen. Valiokunnan ehdottamat muutokset voidaan tehdä eduskuntakäsittelyn puitteissa. Se varmistaa sen, että valmista tulee”, Elo sanoo.

”Sote-uudistusta on tehty yli kymmenen vuotta. Jokainen eduskuntapuolue vuorollaan. Työ on ollut hyvin perusteellista ja erilaisia vaihtoehtoja on punnittu. Kukaan ei voi väittää että uudistus tehtäisiin hätäisesti tai huolimattomasti”, Elo korostaa. ”Uudistuksen voittajia ovat kaikki suomalaiset. Vähävarainen saa saman valinnanvapauden, joka nyt on varakkailla.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687