Sinisten Elo: Suomi aikoo taistella kansallisen etunsa puolesta

Sinisten Elo: Suomi aikoo taistella kansallisen etunsa puolesta

EU-komission ehdotus EU:n rahoituskehykseksi vuosille 2021-2027 on askel kohti kallista liittovaltio-unelmaa, joka nostaisi Suomen nettomaksuosuutta merkittävästi ja olisi täysin ristiriidassa Suomen kansallisen edun kanssa. Eduskunnan eilisellä kyselytunnilla eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho korosti, että kyseessä on komission esitys, josta varsinaiset neuvottelut vasta alkavat.

“Komission esitys on yksinkertaisesti Suomen edun vastainen. Nyt jos koskaan on Suomen turva, että hallituksessa on EU-kriittinen puolue vastustamassa verorahojemme holtitonta kylvämistä Brysseliin. Siniset eivät tällaista esitystä voi hyväksyä. Suomi aikoo taistella kansallisen etunsa puolesta näissä budjettineuvotteluissa eurooppaministeri Sampo Terhon johdolla”, jyrähtää sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

Sinisten linja on, että Brexitin myötä Ison-Britannian budjettiin jättämä vaje on kokonaisuudessaan leikattava EU-budjetista eikä otettava jäsenmailta.

“EU-budjetin paisuminen on jatkunut liian kauan. On huolestuttavaa, että Suomenkin vanhoilla puolueilla kiiltää liittovaltion unelma silmissään. Siniset on Suomen ainoa uskottava EU-kriittinen puolue, joka voi vastustaa liittovaltiokehitystä myös maan hallituksessa. Kun EU-budjetin lopullinen päätös joka tapauksessa venyy ensi hallituskaudelle, siniset aikoo tehdä Suomen edusta eduskuntavaaliteemansa”, kertoo kansanedustaja Elo.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687