Simon Elo: Vaaralliset rikolliset on voitava pitää telkien takana

Simon Elo: Vaaralliset rikolliset on voitava pitää telkien takana

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Simon Elo vaatii keinoja pitää vaaralliseksi arvioituja henkilöitä vankeudessa tai määrätä pakkohoitoon myös tuomion suorittamisen jälkeen, mikäli viranomaiset arvioivat vapauttamisen aiheuttavan turvallisuusriskin. Helsingin Sanomien hiljattain teettämän kyselyn mukaan jopa 94 prosenttia suomalaisista suhtautuu myönteisesti vankeudessa pitämiseen.

”Suomalaisten turvallisuuden on aina tultava ensimmäisenä. Emme voi päästää vapauteen rikollisia, joiden tiedetään olevan valmiita uusimaan rikoksensa. Silloin otetaan valtava riski tavallisten suomalaisten kustannuksella. Rikoslakia täytyy muuttaa niin, että vankeudessa pitäminen on tällaisissa tapauksissa mahdollista. Keskustelen muutoksista alkusyksystä oikeusministeri Antti Häkkäsen kanssa. Toivon että siniset voivat ajaa kansalaisten turvallisuutta parantavia muutoksia hyvässä yhteistyössä muiden hallituspuolueiden kanssa”, esittää Elo.

Sininen tulevaisuus hyväksyi heinäkuun alussa sisäisen turvallisuuden ohjelmansa. Myös ohjelmassa vaaditaan mahdollisuutta pitää vaaralliseksi arvioituja rikollisia vankeudessa niin pitkään, kuin he ovat perustellusti uhka turvallisuudelle.

Lisätietoja:

Kansanedustaja Simon Elo
[email protected]
09 432 3018