Simon Elo vastaa kokoomuksen Jokiselle: Ulkomaisen työvoiman tarveharkinta säilyy

Simon Elo vastaa kokoomuksen Jokiselle: Ulkomaisen työvoiman tarveharkinta säilyy

”Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen puhuu aivan omiaan vaatiessaan luopumista ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnasta. Sininen linja pitää. Hallitusohjelmaan on kirjattu, että ulkomaisen työvoiman tarveharkinta säilyy. Kyllä sileäkätinenkin lukea osaa. On vakava asia, jos kokoomuksen eduskuntaryhmä aikoo irtautua sovitusta hallitusohjelmasta”, jyrähtää sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

Suomessa on yhä lähes 300 000 työtöntä, vaikka työllisiä on hallituskauden aikana tullut yli 34 000 lisää. Olisi karhunpalvelus suomalaiselle työntekijälle poistaa saatavuusharkinta. Se ei ratkaisisi eräiden alojen työvoimapulaa, vaan loisi Suomeen yleiset halpatyömarkkinat.

”Jokisen puheet hoiva-alan työvoimapulasta viittaavat siihen, että kokoomus toivoo alalle edullista ulkomaista työvoimaa”, sanoo Elo.

Suomessa on kallista asua ja elää. Se on ihan yhtä kallista Suomessa asuville ulkomaalaisillekin. Suomen työmarkkinoiden houkuttelevuus ulkomaiselle työntekijälle on laajempi kysymys kuin lupajärjestelmä, johon liittyen erityisosaajien pääsyä Suomeen helpotetaan hallituksen toimesta ilman saatavuusharkinnan poistamista.

”Sininen tulevaisuus haluaa työpaikkoja suomalaisille, sillä vain sitä kautta talouskasvu hyödyttää kaikkia suomalaisia. Ruotsia lukuun ottamatta kaikissa EU-, ETA- ja OECD-maissa on käytössä ulkomaisen työvoiman tarveharkinta. Perustellusta syystä”, linjaa Elo.

Lisätietoja:
Simon Elo
050-513 0687