Sinisten Elovaara: Lastentarhanopettajista pulaa – palkkojen on noustava

Sinisten Elovaara: Lastentarhanopettajista pulaa – palkkojen on noustava

”Julkinen valta tuottaa hyvinvointia, joka revitään työntekijöiden selkänahasta. Julkisen puolen työntekijät ovat tässäkin eriarvoisessa asemassa. Esimerkiksi lääkäripulaa ei ole yritettykään ratkaista palkkakartellilla, päinvastoin. Osaajia houkutellaan palkanlisillä. Varhaiskasvattajista alkaa olla pula, eivätkä he loputtomiin jousta palkoistaan”, harmittelee Sinisten kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Tiina Elovaara.

Mitä enemmän julkinen valta sekoittaa markkinamekanismia, sitä epäoikeudenmukaisempia tilanteita työmarkkinoille muodostuu, Elovaara näkee.

”Koska lastentarhanopettajista on pulaa, palkkojen on noustava. Työ on raskasta ja sen resursseja on pitkään karsittu. Nyt raja on ylitetty ja jatkuvien leikkausten sijaan on tasokorotusten aika, sillä julkinen talous on saatu kasvuun.”

Pääkaupunkiseudun kaupungit ovat sopineet lastentarhanopettajien palkkatasosta. Palkkakartellin tarkoitus on ollut pitää lastentarhanopettajat palkkakuopassa, jotta kaupunkien kulut pysyvät kurissa.

Lauantaina 24.3. varhaiskasvatusalan työntekijät osoittivat mieltään Helsingissä pk-seudun palkkakartellia vastaan.

Aiheesta lisää: http://www.tiinaelovaara.fi/varhaiskasvatus-pois-palkkakuopasta/

Lisätietoja:
kansanedustaja Tiina Elovaara
Sininen eduskuntaryhmä
p. 050 3868706