Sinisten Hongisto ja Kulmala tyytyväisiä: Hallitus panostaa turvallisuuteen

Sinisten Hongisto ja Kulmala tyytyväisiä: Hallitus panostaa turvallisuuteen

Sinisten poliisikansanedustajat Reijo Hongisto ja Kari Kulmala iloitsevat budjettiriihen lisäpanostuksista turvallisuuteen.

Hallitus päätti kohdentaa 3,3 miljoonaa euroa poliisien määrän lisäämiseksi etenkin haja-asutusalueilla. Jo aiemmin kehysriihessä poliisien määrän turvaamiseen kohdennettiin 18 miljoonaa euroa.

“Poliisien määrää Suomessa on lisättävä reilusti. Budjettiriihessä sinisten läpiviemä lisämääräraha on haja-asutusalueiden turvallisuudelle tärkeä, koska sillä saadaan lisättyä 60 henkilötyövuotta kaikkein kipeimpään tarpeeseen. Tulevalla hallituskaudella poliisien määrää on kuitenkin nostettava edelleen eurooppalaiselle tasolle. Siniset on turvallisuuspuolue, ja tahdomme Suomeen kahdeksansataa poliisia lisää”, painottaa Hongisto.

Myös sinisten tavoite 100 henkilön lisäyksestä puolustusvoimille toteutui budjettiriihessä.

– Tämä päätös palvelee maamme turvallisuutta ja parantaa puolustusvoimien henkilöstön jaksamista, Hongisto ja Kulmala kiittävät.
Puolustusvoimien tehtäväkokoonpanosta vähennettiin puolustusvoimauudistuksessa noin 2 400 tehtävää vuosina 2012-14. Uudistuksen myötä Puolustusvoimien lakisääteiset vastuut ja tehtävät eivät kuitenkaan vähentyneet samassa suhteessa henkilöstömäärän leikkauksen kanssa, ja työntekijät ovat olleet lujilla.

– Nyt tilanteeseen saadaan helpotusta. Kiitokset puolustusministeri Jussi Niinistölle, joka on sinnikkäästi ja menestyksekkäästi ajanut asiaa, Kulmala päättää.
Lisätietoja:

Reijo Hongisto
puh. 040 5257488
Kari Kulmala
puh. 050 5132213