Sinisten Jalonen: Sinisistä ei kukaan lähde Lepomäen ja Vapaavuoren mukaan

Sinisten Jalonen: Sinisistä ei kukaan lähde Lepomäen ja Vapaavuoren mukaan

Eduskunnassa lasketaan kuumeisesti, löytyykö hallitukselta riittävä enemmistö sote- ja maakuntauudistuksen läpivientiin kokoomuksen Elina Lepomäen ilmoitettua, ettei hän äänestä uudistuksen puolesta. Samalla Hjallis Harkimon sekä Susanna Kosken epäröinti hermostuttavat hallituksen kannattajia.

Sinisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ari Jalonen vakuuttaa, ettei puolueesta löydy kokoomuksen kapinallisille tukea ja puolue pysyy yhtenä rintamana sote-uudistuksen takana: ”Uudistus tarvitaan heti.”

Eduskunta aloittaa sote-uudistukseen liittyvän valinnanvapauslain lähetekeskustelun ensi viikolla. Sen jälkeen lakiesitys lähtee valiokuntakierrokselle. Perustuslakivaliokunta pyrkii käsittelemään esityksen siten, että sen mietintö on valmis kesäkuussa.

– Olen ymmärtänyt, että valinnanvapauslain käsittely on aikataulutettu siten, että eduskunta saa sen touko-kesäkuun vaihteessa, sinisten edustajana perustuslakivaliokunnassa istuva kansanedustaja Matti Torvinen muistuttaa.

Katso myös uusin Sininen kahvihetki. Puoluesihteeri Torvinen keskustelee liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Jalosen kanssa Jäämeren radasta ja sote-uudistuksesta.

Lisätiedot:
Ari Jalonen 050-512 0851
Matti Torvinen 0400-822872