Sinisten Kari Kulmala iloitsee kyläkauppatuesta: ”Yksikin kyläkaupan lopettamispäätös on liikaa”

Sinisten Kari Kulmala iloitsee kyläkauppatuesta: ”Yksikin kyläkaupan lopettamispäätös on liikaa”

Valtioneuvosto päätti 21.3.2019 tuesta, jonka tarkoituksena on parantaa harvaan asutulla maaseudulla sijaitsevien kyläkauppojen toimintaedellytyksiä. Tavoitteena on, että kyläkaupoista kehittyy monipuolisia palvelukeskuksia, joista kaupan ohella löytyisi jatkossa yhä useammin myös muita tärkeitä palveluja kuten posti ja apteekki.

Maaseudun elinvoimaisuuden parantaminen on meille tärkeää, toteaa Sinisten kansaedustaja Kari Kulmala, joka itsekin asuu harvaan asutulla maaseudulla. Viemme politiikassa eteenpäin SMP:n perintöä.

Meille tärkeintä on turvata palveluiden saatavuus. Asukkaat kokevat kaupan yhdeksi tärkeimmistä palveluista, mutta valitettavan monella kylällä kauppa on sulkenut ovensa lopullisesti, kertoo Kulmala.

Vuosittain kyläkauppojen määrä vähenee noin 30 myymälällä. Tahti on ollut viime vuosina liian kova. Kyläkauppojen lopettaessa moni suomalainen jää ilman palveluja ja alueen houkuttavuus heikkenee. Kyläkaupat ovat tärkeitä myös alueella kausiluontoisesti asuville ja matkailijoille. Hyvät palvelut ovat mökkikunnalle valttia.

Valtion vuoden 2019 talousarvioon on varattu miljoonan euron määräraha kokeilua varten. Kokeilu kestää vuoteen 2021 saakka, jonka jälkeen arvioidaan hankkeen onnistumista.