Sinisten Kulmala: Suomalaiset haluavat syödä suomalaista lähiruokaa, maatilojen tuotannosta monipuolisempaa

Sinisten Kulmala: Suomalaiset haluavat syödä suomalaista lähiruokaa, maatilojen tuotannosta monipuolisempaa

Maa-ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Kari Kulmala (sin.) näkee haasteista huolimatta suomalaisen maatalouden tulevaisuuden alana.

”Maatiloja kehitetään ja investoinnit kasvavat koko ajan. Siksi myös maatalouden tulevaisuuden ennustettavuus paranee. Maatalous on edelleen tulevaisuuden ala. Kaikkia omenoita ei uskalla kuitenkaan laittaa samaan koriin.” Kulmala kannattaa tuotannon monipuolistamista ja toivoo, että kuluttajat ymmärtävät suomalaisen viljelijän roolin maailmantaloudessa.
”Maatalouskriisi ei ole viljelijöiden itsensä aiheuttama. Sitä ovat edesauttaneet muun muassa EU:n maitokiintiöistä luopuminen sekä tietenkin Venäjän pakotteet. Suomalaiset haluavat syödä suomalaista lähiruokaa ja ovat valmiit maksamaan siitä, vaikka hieman enemmän. Suomalainen tuote on kunnossa, eikä juuri kukaan kyseenalaista sen laatua.”, Kulmala toteaa.

”Sininen tulevaisuus täyttää tänään tasan vuoden. Olemme alusta saakka olleet ja olemme jatkossakin suomalaisen puhtaan ruuan ja alkutuottajan puolella.
Kunnioitamme SMP:n perintöä muutenkin kuin juhlapuheissa”, Kulmala summaa

Maa- ja metsätalousvaliokunta sekä ympäristövaliokunta järjestivät tänään yhteisen julkisen kuulemisen EU:n yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksesta eduskunnassa.

Lisätietoja
Kari Kulmala
kansanedustaja
p. 050 5132213