Sinisten Kulmala: Suomen vesistöt muovittomiksi

Sinisten Kulmala: Suomen vesistöt muovittomiksi

Itämeren parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana kansanedustaja Kari Kulmala (sin) haluaa Suomen vesistöt muovista vapaaksi alueeksi. Tänään julkaistussa toimenpidealoitteessa Kulmala vaatii, että Suomen hallitus alkaa toimiin kaikin käytettävissä olevin keinoin muovijätteen perkaamiseksi Suomen vesistöistä.

Pienet muovinkappaleet eivät ole vain merien ongelma – mikromuovia päätyy yhä enemmän järviin ja muihinkin vesistöihin. Suomessa on noin 188 tuhatta järveä tai lampea joiden lisäksi on lukemattomia jokia, puroja ja muuta vesistöä.

”Omat lähivesistömme ovat meidän omissa käsissämme. Voimme torjua ongelmaa kehittämällä jätehuoltoa, kierrättämällä, muovin kestävällä käytöllä ja kieltämällä kertakäyttöastiat. Valtiovalta on suuressa roolissa, sen tulee päätöksillään vähentää muovin päätymistä vesiin.”

Kulmala on Itämeren parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana useasti nostanut muoviroska-asian virallisiin keskusteluihin. Viimeksi Itämeren parlamentaarikkokonferenssin pysyvässä komiteassa Norjan Trondheimissa 12.–13. marraskuuta 2018.

Lisätietoja
Kari Kulmala (sin)
kansanedustaja
p.050 5132213