Sinisten Lindström: Kimolan kanavan rakentaminen turvataan

Sinisten Lindström: Kimolan kanavan rakentaminen turvataan

Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson elinvoimahankkeen, Kimolan kanavan rakentaminen on nyt turvattu. Hallitus on päättänyt osoittaa lisätalousarviossaan 5,2 miljoonaa Kimolan Kanava -hankkeen ennakoitua suurempiin rakennuskustannuksiin. Kilpailutuksen jälkeen kustannusarvio nousi, sillä kanavan kunnostus osoittautui arvioitua vaativammaksi esimerkiksi heikon maaperän vuoksi. Valtion rahoituksen varmistumisen myötä epävarmuustekijät kanavan rakennuksen suhteen poistuvat.

”Kimolan kanava on alueelle erittäin tärkeä hanke ja sen rakentaminen on tällä rahoituspäätöksellä nyt vihdoin turvattu. Hallitus teki pitkän vaikuttamistyöni tuloksena järkevän ja tarpeellisen päätöksen”, työministeri ja Kouvolan kunnanvaltuutettu Jari Lindström iloitsee.

Kimolan kanava on Pohjois-Kymenlaaksossa Kymijoen vesistössä oleva uittokanava, joka sijaitsee Iitin ja Kouvolan kuntien alueella.

”Tämä kanava avaa alueelta väylän Keski-Suomeen vesiteitse ja on siten merkittävä myös alueen yritystoiminnan kasvulle”, Lindström lisää.

Lisätietoja:

Työministerin erityisavustaja Juha Halttunen, p. +358 50 5740 236