Sinisten maahanmuutto-ohjelma julkaistu: ”Haluamme pitää rajoista huolta”

Sinisten maahanmuutto-ohjelma julkaistu: ”Haluamme pitää rajoista huolta”

Sininen tulevaisuus on julkaissut maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmansa. Ohjelma julkistettiin Sinisen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Hämeenlinnassa.

”Sinisten maahanmuuttolinja tarjoaa uskottavan, toimivan ja järkiperäisen ratkaisun maahanmuuton haasteisiin: realismia ilman rasismia. Maahanmuuton on oltava hallittua, Suomen taloudellisen kantokyvyn huomioivaa ja turvallisuuden kannalta järkevää”, linjaa Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho.

”Siniset edellyttää turvapaikkajärjestelmän kokonaisvaltaista uudistamista. Jatkossa koko turvapaikkaprosessi tulee siirtää EU:n ulkopuolelle ja mahdollisuuksien mukaan myös itse turvapaikat myöntää turvallisiin kolmansiin maihin tai EU:n ulkopuolisiin väliaikaisiin asutuskeskuksiin. Näin apua pystytään rajallisin resurssein antamaan mahdollisimman monille, ja järjestelmän väärinkäyttö ja ihmissalakuljetus ennaltaehkäistään. Hallitsematonta muuttoliikettä Euroopan halki ei saa syntyä enää koskaan”, linjaa Terho. ”EU-tasolla onkin vastikään otettu rohkaisevia askelia tätä Sinisten esittämää linjaa kohti, koska hallitsemattoman maahanmuuton on ymmärretty uhkaavan koko unionin tulevaisuutta.”

Ohjelmassaan Siniset esittää kansalaisuuden ehtojen tiukentamista ja kansalaisuuskokeen käyttöönottoa. ”Suomen kansalaisuus on kunnia eikä halpaa jakotavaraa. Sen saamiseksi on vaadittava asioita: nuhteettomuutta, kotoutumista, suomen kielen taitoa ja sitoutumista Suomeen. Haluamme, että jatkossa kansalaisuuden saavan henkilön on vakuutettava uskollisuutta Suomen valtiolle ja perustuslaille”, vaatii Terho. ”Näin maahanmuuttaja sitoutuu uuden kotimaansa historiaan, kulttuuriin ja arvoihin.”

Siniset haluaa työperäiseen maahanmuuttoon pisteytysjärjestelmän, jossa maahanmuuttajat valikoituvat Suomeen esimerkiksi sopeutumiskykynsä, osaamisensa ja kielitaitonsa mukaan. Lisäksi Siniset linjaa, että ulkomaisen työvoiman tarveharkinta on säilytettävä. ”Suomen on syytä olla hyvä kohdemaa niille, jotka ovat kyvykkäitä kehittämään Suomea, toimimaan yhteiskunnan itsenäisinä jäseninä ja edistämään suomalaisten hyvinvointia”, kertoo Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

Lisäksi Siniset esittää ohjelmassaan mm. turvapaikkaprosessin ja palautusten nopeuttamista, ääri-islamistista radikalisoitumista ennaltaehkäisevää lainsäädäntöä, anonyymin työnhaun käyttöönottoa ja vainottujen kristittyjen suosimista kiintiöpakolaisina. ”Olemme tolkun konservatiiveina hiljaisen enemmistön ääni. Emme halua rajoja auki tai kiinni, vaan pitää rajoista huolta”, sanoo Elo.

Lisää aiheesta: Sinisten maahanmuutto- ja kotouttamisohjelma

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho, 050-538 1674
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo, 050-513 0687