Sinisten Mäkipää tyytyväinen: Eduskunta vaati kehityspolitiikan tulosten raportointia jo vuonna 2014 – nyt se toteutettiin

Sinisten Mäkipää tyytyväinen: Eduskunta vaati kehityspolitiikan tulosten raportointia jo vuonna 2014 – nyt se toteutettiin

Ulkoasiainvaliokunta vaati Suomen kehityspolitiikan tulosten raportointia vuonna 2014 Timo Soinin toimiessa sen puheenjohtajana.

”Hienoa, että nyt hänen ollessaan ulkoministerinä valtioneuvosto antaa tämän raportin. Politiikan johdonmukaisuutta, Sinisten ydinlinjaa. Me siniset katsomme, että kehityspolitiikka on osa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa ja kehityspolitiikan tuloksilla edesautetaan Suomen ulkopoliittisia tavoitteita ”, pitkäaikainen kansanedustaja ja Kihniön seurakunnan lähetyssihteerinä toiminut Lea Mäkipää (sin) kertoo.

Raportissa todetaan, että Suomen kehitysyhteistyöpolitiikka on tuloksellista ja että sen toimeenpano on tällä hallituskaudella tehostunut. Esimerkiksi naisten terveyspalveluiden saavutettavuudessa ja tyttöjen koulutukseen pääsyssä on edistytty ilahduttavasti.

”Se mikä tässä tulosraportoinnissa on niin merkittävää, on se että kun saamme tietoa tuloksista, voimme ohjata resursseja sinne missä niitä tarvitaan ja tehdä vähemmällä enemmän. Suomen kannattaa raportin mukaan keskittyä rajalliseen määrään painopisteitä, jotka perustuvat keskeisiin suomalaisiin arvoihin ja toimia pitkäjänteisesti näiden hyväksi. Tämä kirkastaa Suomen linjaa”, Mäkipää sanoo.

Tänään eduskunnassa käydyssä keskustelussa kehityspolitiikan tuloksista Mäkipää sanoi, että Suomen lähtökohdan pitäisi olla se, että naiset otetaan mukaan kaikkiin rauhaa ja turvallisuutta koskeviin neuvotteluihin. Lisäksi hän kertoi arvostavansa sitä, että naiset ovat saaneet koulutusta ehdokkaiksi ryhtymisestä, ja että myös puolueita on koulutettu tasa-arvoiseen ajatteluun mm. Keniassa, Nepalissa ja Tansaniassa.

Lisätietoja:
kansanedustaja Lea Mäkipää
050-505 2171