Sinisten Matti Torvinen vaatii tiukennuksia EU:n ja Suomen turvapaikkapolitiikkaan

Sinisten Matti Torvinen vaatii tiukennuksia EU:n ja Suomen turvapaikkapolitiikkaan

Sinisten kansanedustaja ja puoluesihteeri Matti Torvinen vaatii EU:lta ripeitä toimia pakolaispolitiikan tiukentamiseksi. Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker piti tänään Euroopan unionin tilasta puheen, jossa nousivat esille myös pakolaispolitiikan haasteet.

”EU:n alueen rajavalvonta on etelässä ja Välimerellä täysin retuperällä. Unionin johdon viivyttely toimenpiteissä on aiheuttanut kohtuuttoman paineen jäsenmaille, joiden turvapaikkajärjestelmät eivät kestä nykyisenkaltaista kuormitusta. Tänään puheessaan Juncker vihdoin esitti 10 000:n rajavartijan palkkaamista unionille, mikä on tarpeellinen uudistus. Mahdollisimman pian turvapaikkajärjestelmä pitää kokonaisuudessaan siirtää EU:n ulkopuolelle, jonne EU:n on perustettava pakolaiskeskuksia”, vaatii Torvinen.

Torvinen tahtoo myös Suomen tiukentavan omaa turvapaikkapolitiikkaansa.

”Suomen on syytä ottaa mallia pohjoismaa Tanskasta, jossa ollaan tehty lukuisia järkeviä tiukennuksia turvapaikkajärjestelmään ja kotouttamispolitiikkaan. On varmistettava, että turvapaikkajärjestelmää ei käytetä väärin paremman elannon toivossa. Vaikka tiukennuksia tarvitaan, on huomioitava myös positiivisesti ne korkeasti koulutetut tulijat, joilla on hyvät edellytykset kotoutumiseen. Tätä tukee esimerkiksi Sinisten esittämä sisuviisumi, jolla voisi saada erityismenettelyllä oleskeluluvan poikkeuksellisen hyvän kotoutumisen vuoksi”, huomauttaa Torvinen.

Sinisten maahanmuutto- ja kotouttamispoliittinen ohjelma julkaistiin elokuussa.

Lisätietoja:
Matti Torvinen
kansanedustaja, Sinisten puoluesihteeri
matti.torvinen@eduskunta.fi
+358 46 9 22 2222