Sinisten ohjelmatyö tuo tulosta: monia linjauksiamme ehdotuksessa uudeksi lukiolaiksi

Sinisten ohjelmatyö tuo tulosta: monia linjauksiamme ehdotuksessa uudeksi lukiolaiksi

Sininen tulevaisuus perustettiin alle vuosi sitten, mutta jo nyt useat linjauksemme ovat muuttumassa lihaksi. Eilen kehysriihessä kerrottiin ministeri Sampo Terhon ehdottaman toisen asteen opiskelijoiden oppimateriaalilisän toteuttamisesta. Tänään on julkaistu ehdotus uudeksi lukiolaiksi, jossa on useita ehdottamiamme uudistuksia, sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo iloitsee.

”Lukioiden korkeakouluyhteistyötä parannetaan ja lukiolaisille luodaan mahdollisuuksia tutustua korkeakouluopintoihin jo lukiossa. Kannatamme erittäin lämpimästi”, Elo toteaa. ”Näin edistetään oikealla alalle päätymistä heti lukion jälkeen. On myös lukiolaisille tärkeä muutos, että ylioppilaskirjoituksissa kokeiden uusiminen on jatkossa lähes rajatonta.”

Siniset vaativat lukio-ohjelmassaan lukioille velvoitetta puuttua koulukiusaamiseen. Kiusaaminen on valitettavasti ongelma lukioissakin. Lisäksi erityisopetuksen ja henkilökohtaisen opinto-ohjauksen tarve kasvaa kaiken aikaa.

”Näitä kaikkia muutetaan parempaan suuntaan. Hienoa, että puuttumisvelvoitetta kiusaamiseen ollaan uudessa laissa tarkentamassa. Lisäksi on todella tärkeää, että erityisopetukseen panostetaan entistä enemmän. Tuen tarvetta on lukioissa aina vain enemmän. Se koskee etenkin kieliä, matematiikkaa sekä maahanmuuttajien opintoja”, kertoo Elo. ”Lisäksi lukioihin tulee ehdottamamme jälkiohjausvelvoite eli nuoret saavat ohjausta jatko-opintoihin myös ylioppilastutkinnon jälkeen.”

Sinisen tulevaisuuden lukio-ohjelma

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687