Sinisten puoluesihteeri Torvinen yhdistäisi kolmet vaalit – säästöä jopa kymmeniä miljoonia euroa

Sinisten puoluesihteeri Torvinen yhdistäisi kolmet vaalit – säästöä jopa kymmeniä miljoonia euroa

Sinisten puoluesihteeri Matti Torvinen haluaa puoluesihteerit koolle sopimaan maakuntavaalien, eduskuntavaalien ja eurovaalien yhdistämisestä. Vaalit voisivat olla ensi toukokuussa.

”Varmistetaan hyvä äänestysaktiivisuus ja laitetaan vaalit yhteen. Puoluesihteerien pitää yhteistuumin alkaa järjestää vaalien yhdistämistä ensi keväälle”, ehdottaa Torvinen. ”Jos vaalit pidetään erikseen, jäävätkö maakunta- ja eurovaalit eduskuntavaalien varjoon? Lähteekö kansa uurnille kuukauden välein?”, Torvinen kysyy.

Torvisen mielestä tärkeintä on huolehtia siitä, että kansalaisten äänestysaktiivisuus on mahdollisimman korkea. Kansalaiset pääsevät vaikuttamaan, millaisia edustajia meillä on maakunnissa, eduskunnassa ja europarlamentissa. Lisäksi vaalien yhdistämisellä on mahdollisuus säästää merkittävä summa järjestelykuluissa.

”Vaalien yhdistämisellä arvioidaan säästettävän kymmeniä miljoonia euroja veronmaksajien rahaa”, Torvinen sanoo.

”Kansalaiset seuraavat hämmentyneinä uutisia eduskunnasta. Puoluepolitikointi heikentää kansalaisten luottamusta uudistusten toteuttamiseen. Esitykseni kolmen vaalin yhdistämisestä on myös kädenojennus oppositiopuolueille.”

Lisätietoja:
Sinisten puoluesihteeri, kansanedustaja Matti Torvinen
046-922 2222