Sinisten Tiina Elovaara: Harrastussovellus tulossa nuorten puhelimiin – kaikille nuorille mahdollisuus harrastaa

Sinisten Tiina Elovaara: Harrastussovellus tulossa nuorten puhelimiin – kaikille nuorille mahdollisuus harrastaa

Jo ensi syksynä osa yläkoululaisista pääsee testaamaan uutta harrastussovellusta. Alkaa kokeilu uudesta Harrastuspassista, jonka voi ladata omaan puhelimeen. Sovelluksella pääsee kunnan nuorille tarjoamiin harrastuksiin ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan.

”Harrastuspassi on ihan loistojuttu. Sampo Terhon ideoimalla passilla kuka tahansa nuori saa mahdollisuuden harrastaa. Pitää vain ladata syksyllä käyttöön otettava äppi puhelimeen. Kunnasta riippuu, mihin harrastuksiin Harrastuspassilla pääsee”, Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tiina Elovaara kertoo hankkeesta.

Nyt opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut Harrastuspassin teknisestä toteutuksesta kilpailutuksen yhteisöille ja yrityksille. Hakuaika päättyy 19.6.

Idea harrastuspassiin on saatu nuorilta, ja vastaavan kaltaista passia on kokeiltu eri puolilla Suomea, mm. Porissa. Syksyllä käynnistyvät harrastuspassin kokeilut. Myöhemmin se on tarkoitus ottaa käyttöön koko Suomessa.

”Tärkeintä on, että kaikilla nuorilla on mahdollisuus harrastaa. Se ei saa olla perheen rahapussin paksuudesta kiinni. Tämä on uuden harrastuspassin perusajatus”, Elovaara korostaa. ”Mutta on hyvä, että passi tarjotaan kaikille nuorille. Nuoret pääsevät yhdessä harrastamaan. Ja passin omistajuus ei leimaa nuorta, kun se on kaikilla.”

Harrastuspassilla pääsee urheilemaan, elokuviin, peleihin tai vaikka museoon. Sovellukseen voi ladata niin kokeilukertoja, säännöllistä harrastustoimintaan osallistumista kuin pääsylippujakin eri tapahtumiin.

Lisätietoja aiheesta opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivulla.

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tiina Elovaara
050-386 8706