Sinisten Tiina Elovaara: Tampereen Työväen Teatterin rahoitus säilyy – kiitos Sampo Terhon

Sinisten Tiina Elovaara: Tampereen Työväen Teatterin rahoitus säilyy – kiitos Sampo Terhon

”Kulttuuriministeri Sampo Terhon päätös säästää TTT:n rahoitus on ainoa oikea”, sanoo tamperelainen kansanedustaja ja Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja Tiina Elovaara. ”Työväen Teatteri on yli sata vuotta vanha, ainutlaatuinen teatteri ja Tampere on kuuluisa teatterikaupunki, joten päätös säästää TTT:n rahoitus on hieno ratkaisu kulttuuriministeriltä.”

”Kutsuin kulttuuriministeri Terhon tutustumaan Työväen Teatteriin Tampereelle noin kaksi viikkoa sitten. Uskon, että Terhon päätös säilyttää TTT vahvistui vierailun aikana”, Elovaara pohtii.

Esittävän taiteen ja museoiden valtionrahoituksen (VOS) uudistamista hahmotellut työryhmä esitti tammikuussa Tampereen Työväen Teatterin rahoituksen leikkaamista noin 2 miljoonalla eurolla. Tampereella ehdotus koettiin pääkaupunkikeskeiseksi ja historiattomaksi.

”Toimiva, myös matalan kynnyksen toimintaa harjoittava ja nuoria osallistava TTT ansaitsee valtionosuutensa. On pidettävä huoli siitä, että meillä on jatkossakin vahvaa kulttuuritoimintaa maan laajuisesti”, sanoo Elovaara.

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tiina Elovaara
050-386 8706