Sinisten Torvinen iloitsee hallituksen päätöksestä: ”Kansallispuistojen tuntuva lisärahoitus on isänmaallinen arvovalinta”

Sinisten Torvinen iloitsee hallituksen päätöksestä: ”Kansallispuistojen tuntuva lisärahoitus on isänmaallinen arvovalinta”

Sinisten kansanedustaja ja puoluesihteeri Matti Torvinen iloitsee hallituksen päättämästä lisärahoituksesta kansallispuistoille. Iltalehden tänään julkaiseman tutkimuksen mukaan suomalaiset kokevat kansallispuistot ja kotimaisen luonnon myös vahvana isänmaallisuuden symbolina.

”Puhdas ja kaunis luonto on lähellä jokaisen suomalaisen sydäntä. Voisiko olla itsenäisyyspäivän aattoa osuvampaa ajankohtaa näille hienoille uutisille kansallispuistojen lisärahoituksesta?” iloitsee lapinmies Torvinen. ”Kansallispuistot ja retkeilyalueet ympäri Suomen saavat hallituksen päätöksellä usean miljoonan euron lisärahoituksen. Se on isänmaallinen arvovalinta.”

Varoja kohdistetaan esimerkiksi Urho Kekkosen kansallispuistossa sijaitsevan Nuorttijoen riippusillan rakentamiseen (300 000 euroa). Palveluiden parantamiseen rahoitusta saavat mm. Evon (150 000 euroa), Seitsemisen (300 000 euroa) ja Helvetinjärven kansallispuistot (150 000 euroa).

”Sinisen tulevaisuuden tulevassa ympäristöohjelmassa lähiluonto on nostettu yhdeksi pääteemoista. Luontoympäristö tekee tutkitusti hyvää ihmisen terveydelle. Kansallispuistojen ja muiden retkeilyalueiden riittävä rahoitus on turvattava, ja kaupungeissa on tärkeää huolehtia siitä, että luontoa on lähellä asutusta”, kertoo Torvinen.

”Esimerkiksi Aulangon näkötorni saa rahoitusta 200 000 euroa. Aulanko on loistava esimerkki lähellä kaupunkia sijaitsevasta luonnonsuojelualueesta. Huomenna juhlitaan itsenäisyyspäivää, se on oiva hetki nauttia Suomen kauniista luonnosta niin maalla kuin kaupungissa”, sanoo Torvinen.

Lisätietoja:
kansanedustaja Matti Torvinen
046-922 2222