Sinisten Torvinen: Jäämeren rata Kirkkoniemeen on Lapin suuri mahdollisuus

Sinisten Torvinen: Jäämeren rata Kirkkoniemeen on Lapin suuri mahdollisuus

Suomen ja Norjan hallitukset ovat päätyneet Rovaniemi-Kirkkoniemi -ratalinjauksen, niin sanotun Jäämeren radan selvittämiseen. Päätös on erittäin tärkeä voitto koko Lapille ja luo vahvan uskon tulevaisuuteen. Rovaniemi on Lapin tärkeä solmukohta ja keskeinen Jäämeren radan kehittämisen kannalta. Nyt on miljardin euron mahdollisuus viedä Lappia 2050-luvulle.

– Ministeri Berner on osoittanut erittäin merkittävää poliittista rohkeutta Jäämeren radan suuntaamisessa. Hän on saanut Norjan hallituksen kanssa yhteisen linjauksen radan suunnasta. Tämä on nyt Lapin etu, kansanedustaja Matti Torvinen iloitsee.

Jäämeren rata tarjoaa Lapille ennennäkemättömän kehitysruiskeen ja kasvun mahdollisuuden. Torvinen korostaa, että hanke on Lapille yhteinen ja siihen on nyt yhdessä sitouduttava. On hyvä, että nyt arvioidaan Kemijärven kautta Sodankylään ja Kirkkoniemeen menevä linjaus, se olisi tärkeä Itä-Lapin metsäteollisuusklusterille.
– Jäämeren radan käyttö tulee olemaan erittäin monipuolista. Sitä käyttäisivät matkailijat, kaivosteollisuus ja luonnollisesti merenkulun kautta saapuva Koillisväylän konttiliikenne, Torvinen muistuttaa.

Matti Torvinen
puoluesihteeri, Sininen tulevaisuus rp
kansanedustaja, sininen eduskuntaryhmä
al, varatuomari, johtava lakimies
+358400822872, 0469222222