Sinisten Torvinen: Syyttäjälaitoksen uudistus parantaa tavallisen ihmisen asemaa

Sinisten Torvinen: Syyttäjälaitoksen uudistus parantaa tavallisen ihmisen asemaa

Syyttäjälaitos uudistuu, toimintoja keskitetään ja syyttäjät erikoistuvat hoitamaan mutkikkaita kysymyksiä, jotka vaativat erityisasiantuntemusta. Näin käy, jos hallituksen esitys menee läpi.

”Uudistuksen tavoitteena on auttaa juuri tavallista ihmistä. Syyttäjälaitos työskentelee ihmisten asioiden kanssa. Niiden ihmisten, jotka ovat usein kaikkien heikoimmilla, joille on tehty vääryyttä tai jotka ovat itse tehneet väärin toisille. Ihminen ei aina voi valita omia vastoinkäymisiään. Me lainlaatijat voimme kuitenkin varmistaa, että jokainen, joka päätyy tekemisiin syyttäjien kanssa tavalla tai toisella, saa yhtäläisen kohtelun”, kuvaa sinisten kansanedustaja, varatuomari Matti Torvinen.

Uudistuksen tavoitteena on taata maanlaajuisesti yhtenäiset palvelut, käsittelyt ja ratkaisut. Tavoitteena on myös tehostaa toimintaa. Tällä hetkellä syyttäjiä on liian vähän suhteessa rikosasioiden määrään.

”Oikeusturvan kannalta on välttämätöntä, että juttujen käsittelyajat ovat kohtuulliset ja ihminen voi saada oikeutta omalle asialleen. Myös syyttäjien osaamisen on saatava kehittyä muun yhteiskunnan kanssa. Paikallissyyttäjien osaaminen ei enää riitä, on aika hankkia uutta oppia.”

Lisätietoja:
Matti Torvinen
kansanedustaja, sininen eduskuntaryhmä
Sinisen tulevaisuuden puoluesihteeri
p. 046 9222222