Sinisten Turunen: Aktiivista työllistämispolitiikkaa on jatkettava kehysriihessä

Sinisten Turunen: Aktiivista työllistämispolitiikkaa on jatkettava kehysriihessä

Hallitus on pääsemässä mahdottomana pidettyyn 72 prosentin työllisyystavoitteeseensa. Lisäksi tuoreen tutkimuksen mukaan tällä vaalikaudella toteutetun politiikan työllisyysvaikutukset lieventävät tuloerojen kasvua.

”Aktiivista työllistämispolitiikkaa on nyt jatkettava ja uusia toimia tuotava pöytään jälleen kevään kehysriihessä. Työnteon taloudelliset kannusteet ovat parantuneet ja yhä useampi suomalainen on löytänyt työtä. Läpi vaalikauden meillä on ollut selkeä tavoite kasvattaa nimenomaan työllisyyttä, sillä sen kautta syntyy myös hyvinvointia. Nyt on osoitettu että toteutetun politiikan myötä tuloerot ovat kaventuneet”, talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (sin) toteaa.

Oppositio on pitkin vaalikautta repostellut sillä, että eräiden tutkimustulosten mukaan hallituksen talouspolitiikka kasvattaa tuloeroja. Väitteessä ei ole huomioitu, että työllisyysvaikutusten huomioiminen muuttaa arviota talouspolitiikan vaikutuksista tuloeroihin positiiviseen suuntaan. Nyt nimenomaan tämä on osoitettu ekonomisti Olli Kärkkäisen ja tutkimuspäällikkö Jussi Tervolan tutkimushankkeen ensimmäisessä vaiheessa. Julkaistun selvityksen mukaan hallituskauden päätösten työllisyyttä lisäävä vaikutus on 33 000 – 42 000 henkilötyövuotta.

”Tällä linjalla on nyt jatkettava. Kehysriihessä on mm. työvoimapalveluihin lisättävä resursseja ja esimerkiksi nopean koulutuksen työkaluja. Lisäksi työnantajille olisi lisättävä työllistämisen kannustimia”, Turunen vaatii.

Lisätietoja:
Talousvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Kaj Turunen (sin)
050-512 0663