Sinisten Turunen: Yrittäjien perheenjäsenten työttömyysturvaa parannetaan

Sinisten Turunen: Yrittäjien perheenjäsenten työttömyysturvaa parannetaan

”Olen hyvin tyytyväinen, että kehysriihessään hallitus päätti parantaa yrittäjien perheenjäsenten työttömyysturvaa. Siihen varataan 10 miljoonaa euroa”, sanoo asiasta lakialoitteenkin tehnyt talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (sin).

Tällä hetkellä esimerkiksi SAK:n alaiseen kassaan kuulunut yrittäjäperheen jäsen voi jäädä ilman ansiosidonnaista, koska hänet yrittäjäperheen jäsenenä tulkitaan yrittäjäksi. Samalla henkilö menettää ”väärään” kassaan maksamansa rahat. Hallitus on riihessä päättänyt, etteivät ”väärään” työttömyyskassaan maksetut maksut johda kokonaan työttömyysturvan jääntiin, vaan varat siirretään oikeaan kassaan. Hallitus varautuu 10 miljoonalla kyseisten ihmisten työttömyysturvan parantamiseen.

”Tämä on selkeä parannus ja askel oikeaan suuntaan, mutta tarvitaan vielä työttömyysturvalakiin muutos, ettei perheenjäsentä tulkita osaomistajaksi, jos ei tosiasiassa omista yrityksestä mitään. Tästä ei nyt sovittu, mutta työ jatkuu normien purkamisen yhteydessä”, Turunen jatkaa.

Ansiosidonnaisen laajentaminen kaikille on tärkeä tavoite Siniselle tulevaisuudelle. Yrittäjien perheenjäsenten työttömyysturvan korjaaminen sopii hyvin ensimmäiseksi askeleeksi.

Lisätietoja:
Talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (sin)
050-512 0663