Sinisten varapuheenjohtaja Jari Lindström: Työllisyyden edistämiseksi Suomeen tarvitaan oppisopimusmarkkinat

Sinisten varapuheenjohtaja Jari Lindström: Työllisyyden edistämiseksi Suomeen tarvitaan oppisopimusmarkkinat

Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja, työministeri Jari Lindström ottaa tuoreimmassa blogissaan kantaa siihen, miten helpotetaan Suomea samaan aikaan vaivaavaa työttömyyttä ja työvoimapulaa.

Lindströmin mielestä ratkaisu ei ole ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan purkaminen, joka voisi johtaa halpatyömarkkinoihin. Sinisten varapuheenjohtaja panostaisi ennen kaikkea täydentävään koulutukseen:

”Siniset uskoo suomalaiseen osaamiseen. Me uskomme myös siihen, että osaaminen ei ole pelkästään yhtä kuin tutkintojen määrä. Osaamista on kaikki se, mitä ihminen on töissään, harrastuksissaan tai opinnoissaan oppinut sujuvasti tekemään. Työelämässä tulee arvostaa kaikenlaista osaamista”, Lindström kirjoittaa.

”Me Siniset haluamme nimenomaan panostaa täydentävään koulutukseen. Tahdomme kaksinkertaistaa muunto- ja uudelleenkoulutuksen määrän, koska juuri niillä kerrytetään työntekijöiden ammattitaitoon uutta sisältöä niin, että työmarkkinat näyttävät hetkessä valoisammilta”, Lindström kirjoittaa.

”Tärkeimpänä kaikista koulutustoimista pidän oppisopimuskoulutuksen määrän kaksinkertaistamista ja oppisopimusmarkkinoiden syntymistä Suomeen. Meillä on iso joukko nuoria, jotka tahtoisivat oppia enemmän käsillään ja käytännössä kuin pelkästään koulussa istumalla. Ja samoin meillä on iso joukko aikuisia, jotka tahtoisivat vaihtaa ammattia, mutta palaamatta lähtöruutuun opintojen suhteen. Oppisopimus kouluttaa suoraan työhön, ja on erinomainen tapa oppia. ”

Sinisen tulevaisuus nimeää eduskuntavaaliohjelmassaan tavoitteekseen uudelleen-, muunto- ja oppisopimuskoulutuksen määrien tuplaamisen.

Lue Jari Lindströmin blogi

Lisätietoja:

Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja Jari Lindströmin erityisavustaja Tiina Ahva

050-4104996