Sosiaali- ja terveysministeri Mattila Sinisten puoluevaltuustossa Oulussa: Sote-uudistus tarvitaan – tasa-arvoisemmat palvelut kaikille

Sosiaali- ja terveysministeri Mattila Sinisten puoluevaltuustossa Oulussa: Sote-uudistus tarvitaan – tasa-arvoisemmat palvelut kaikille

”Sosiaali- ja terveysuudistusta on valmisteltu yli 13 vuotta. Maakunnissa ja ministeriöissä tuhannet ellei jopa kymmenet tuhannet virkamiehet ovat tehneet hartiavoimin töitä uudistuksen eteen. Maakunnissa odotetaan, että päästään hyötymään uuden mallin mahdollisuuksista kuten paljon sujuvammasta ict-järjestelmästä ja yli kuntarajojen tarjottavista palveluista kansalaisille”, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin) kertoi ajankohtaisia sote-uutisia Oulun torilla Sinisten puoluevaltuuston yhteydessä.

”Nyt on hallituksessa yhteisesti sovittu, että maakuntavaalit pidetään ensi toukokuussa ja maakunnat aloittavat toimintansa 2021. Eduskunnalla on nyt riittävästi aikaa tehdä perusteellista valiokuntatyötä, jotta uudistus saadaan vihdoin maaliin”, Mattila korosti. ”Suomalaiset ansaitsevat nykyistä tasa-arvoisemmat sosiaali- ja terveyspalvelut.”

Mattila on ministerinä keskittynyt sosiaaliturvan uudistamiseen ja osatyökykyisten aseman parantamiseen.

”Suomen yli 200 000 tuhannen työttömän joukossa on kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka eivät ole täysin työkykyisiä. He ovat järjestelmämme väliinputoajia, eivät tarpeeksi sairaita eläkkeelle, mutta eivät suoraan työhön kykeneviä. Osatyökykyiset tarvitsevat palveluita, jotka auttavat heidät takaisin työelämään. Olen käynnistänyt työn näiden ihmisten löytämiseksi ja auttamiseksi”, Mattila kertoi.

Muhoksella asuva sosiaali- ja terveysministeri on ylpeä oman maakuntansa nuoresta väestöstä. Oulun seudun vireä ja innovatiivinen yritystoiminta houkuttaa korkeasti koulutettua työvoimaa ulkomaita myöten.

”Me olemme Pohjois-Pohjanmaan väestönkasvualuetta. Siitä on syytä olla tyytyväinen koko maan ennätyspienen syntyvyyden aikana. On tärkeää turvata alueemme työpaikat ja saada nuoret sitä kautta viihtymään kotiseudullamme. Hyvä ja monipuolinen koulutustarjonta on siinä tärkeässä asemassa”, Mattila korostaa.

Mattila nosti puheessaan esille myös pitkän kuivan jakson maataloudelle aiheuttamat ongelmat.

”Maa- ja metsätalousministeri on luvannut helpotusta satovahingoista kärsiville tiloille. Me siniset arvostamme suomalaisia maatalousyrittäjiä. Sinisten linja on, että jos EU leikkaa maataloustukea niin leikkaus korvataan lisäämällä kansallista maataloustukea”, Mattila korosti.

Lisätietoja:
Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin)
050-512 0176