Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila: Sote saadaan maaliin, julkinen palvelu säilyy

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila: Sote saadaan maaliin, julkinen palvelu säilyy

Sinisten vahva näkemys on, että tämä hallitus vie maakunta- ja sote-uudistuksen maaliin sovitun aikataulun mukaan. Sipilän hallituksen sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila vakuuttaa, että sote-lait saadaan valmiiksi ja maakuntavaalit pidetään tämän vuoden lopulla. Mattila muistuttaa, etteivät isotkaan yksityiset tule ottamaan missään vaiheessa keskeistä roolia sosiaali- ja terveydenhuollossa.

”Eivät yksityiset jyllää, kun siellä on vahva julkinen järjestäjä: maakunta, kunta tai valtio takana. Meillä täytyy olla sellainen laki, joka turvaa sen että julkinen on vahva isäntä, yksityinen on renki. Täytyy ottaa huomioon, mitä perustuslaissa sanotaan myös peruspalveluiden turvaamisesta ja saatavuudesta”, Mattila painottaa.

Sinisten vahva tahto säilyttää pohjoismainen hyvinvointivaltio on ja pysyy Sipilän hallituksessa. Ministeri Mattila vakuuttaa, ettei yksityinen puoli saa liian vahvaa roolia.

”Meillä tulee säilymään vahva julkinen terveydenhuolto, jota maakunta johtaa. Siitä olemme hallituksessa yhtä mieltä.”

Oheisella videolla ministeri Mattila kertoo näkemyksensä sote- ja maakuntauudistuksen etenemisestä, maakuntavaaleista ja tulevasta vallanjaosta sosiaali- ja terveyspalveluissa

Lisätietoja:
Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila
050-512 0176