Terho ärähtää: EU pelasti päättäväisesti Saksan ja Ranskan pankit, muttei suomalaista maanviljelijää

Terho ärähtää: EU pelasti päättäväisesti Saksan ja Ranskan pankit, muttei suomalaista maanviljelijää

Eilen uutisoitiin, että maatalouden kuivuusongelma on niin laaja, ettei EU:lla ole rahaa ongelman hoitamiseen.

”Nyt ei ole aikaa hukattavaksi. Kriisi on päällä nyt ja se pitää myös ratkaista nyt, eikä sitten kun se olisi EU:lle hallinnollisesti kätevintä. Siksi siniset esittävätkin hätäapupakettia maanviljelijöille jo syksyllä lisätalousarviossa”, Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho sanoo.

”Kun Euroopan unionin rahoituskehyksestä lähitulevaisuudessa päätetään, meidän kannattaa muistaa, että hädän hetkellä unionista ei saadakaan apua”, Terho sanoo. ”Suomalainen maanviljelijä ei ole Brysselin pöydässä päällimmäisenä mielessä, siksi meidän täytyy jatkossa pystyä yhä tehokkaampiin kansallisiin toimiin puhtaan kotimaisen ruoantuotannon turvaamiseksi.”

Suomalaisten maatilojen satotappiot vaihtelevat 10-60 prosentin välillä alueesta riippuen. Ilmastosta johtuvia satovahinkoja tuli myös viime vuonna. Karun ajankohtaisen rinnastuksen EU:n päätöksenteon tärkeysjärjestyksestä antoi eilen päättynyt Kreikan yli 260 miljardin euron tukipaketti, joka oli maailmanhistorian suurin.

”Kun aikanaan piti pelastaa saksalaiset ja ranskalaiset pankit itse antamiensa Kreikan ongelmalainojen syövereistä, EU lähti päättäväisiin toimiin jopa oman perussopimuksensa vastaisesti”, muistuttaa Terho.
”Samaa päättäväisyyttä ei valitettavasti näy, kun pitäisi pelastaa Suomen maanviljelijät luonnonolosuhteilta. Tämä kannattaa muistaa kun keskustelemme siitä, pitäisikö EU:lle antaa lisää valtaa tai rahaa. Ei pidä! Vain kansallinen päätöksenteko turvaa kansakuntamme.”

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja
Sampo Terho
050 538 1674