Terho ei hae jatkokautta, varapuheenjohtaja Ahva johtaa Siniset eurovaaleihin

Terho ei hae jatkokautta, varapuheenjohtaja Ahva johtaa Siniset eurovaaleihin

Terho ei hae jatkokautta, varapuheenjohtaja Ahva johtaa Siniset eurovaaleihin

Tiedote 3.5.2019

Julkaisuvapaa

Sampo Terho ei hae jatkokaudelle Sinisten puheenjohtajana. Siniset järjestää puoluekokouksen 8. kesäkuuta Espoossa, jossa Siniset päättää uudesta johdostaan sekä puolueen uudistamisesta.

“Siniset taistelivat leijonan lailla ja lämmin yhteishenkemme on säilynyt vaalien jälkeenkin. Eduskuntavaalien tulos oli silti Sinisille huono, ja puheenjohtaja kantaa siitä aina suurimman vastuun. Siniset tarvitsee puoluekokouksessa uuden alun uuden puheenjohtajan voimin. Siksi Sinisten täytyy uudistua ja nostaa uusia tekijöitä johtoon”, sanoo Terho.

Puoluehallitus päätti, että puheenjohtajan käytännön tehtäviä puoluekokoukseen asti hoitaa eurovaaleista vastaava Sinisten varapuheenjohtaja Tiina Ahva, joka on itsekin ehdolla eurovaaleissa. Siniset julkaisee eurovaaliohjelmansa maanantaina.

“Siniset haluaa vähemmän mutta parempaa EU:ta. Erotumme vaaleissa sillä, että olemme ainoa EU-kriittinen puolue, jota äänestämällä ei tule samalla tukeneeksi venäjämielisten puolueiden ryhmittymää Brysselissä”, sanoo Ahva.

Puolueen uudistustyö alkaa jo ennen puoluekokousta jäsenkyselyllä, jolla kerätään kentän näkemystä puolueen kehittämiseksi kohti vuoden 2021 kuntavaaleja.

Yhteystiedot:

Sampo Terho, Sinisten puheenjohtaja
Lisätietoja Terhon blogista: http://sampoterho.fi/?p=4211

Tiina Ahva, Sinisten varapuheenjohtaja
(vastaa puheenjohtajan tehtävistä 8.6. asti)
0504346920
tiina.ahva@gmail.com