Terho: Hallituksessa voi vaikuttaa – Jehovan todistajia suosiva laki historiaan

Terho: Hallituksessa voi vaikuttaa – Jehovan todistajia suosiva laki historiaan

”Olen erittäin tyytyväinen, että epätasa-arvoinen laki, joka on vapauttanut Jehovan todistajat niin varusmies- kuin siviilipalveluksesta, vihdoin kumotaan”, iloitsee Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho.

”Puolustusministeri Niinistö on vienyt lakihanketta määrätietoisesti eteenpäin ja alle puolessa vuodessa se esitellään jo eduskunnalle. Laki on mahdollista säätää vielä syksyn aikana.”

Hallituksen esitys esitellään tänään eduskunnan lähetekeskustelussa. Terho esitti jo kuluvan vuoden maaliskuussa Jehovan todistajien erivapauden lakkauttamista, kun hovioikeus vapautti 23-vuotiaan totaalikieltäytyjän vankeusrangaistukselta. Totaalikieltäytyjä vaati oikeudessa samanvertaista kohtelua kuin Jehovan todistajilla. Vapauttavan tuomio jätti oikeustilan epäselväksi sen suhteen annetaanko totaalikieltäytymisestä jatkossa vankeusrangaistus vai ei.

”Jehovan todistajat ovat olleet ainoa vapautuksen saanut uskontoryhmä. Se ei ole nykyaikaa. Jehovan todistajat eivät myöskään yhteisönä vastusta siviilipalveluksen suorittamista”, Terho toteaa.

Terho muistuttaa, että hallituksessa voi vaikuttaa.

”Teemme määrätietoista työtä hallituksessa Suomen kansallisen turvallisuuden eteen. Tiedustelulakipaketin käsittely on jo pitkällä. Eduskuntaan ovat tulossa lakiesitykset ulkomaalaisten kiinteistökauppojen tiukemmasta valvonnasta ja sotilasvirkojen rajoittamisesta vain Suomen kansalaisille, joilla ei ole muun valtion kansalaisuutta. Nyt eduskunnan lähetekeskusteluun tuodaan varusmies- ja siviilipalveluksen suorittamista selkeyttävä lakiesitys, joka tukee Suomen yleistä asevelvollisuutta.”

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho
050 538 1674