Terho: Järki voitti Euroopassa

Terho: Järki voitti Euroopassa

Eurooppa-neuvosto pääsi viime yönä sopuun EU:n uusista maahanmuuttolinjauksista. Siniset ovat innoissaan, että puolueen ajama tavoite turvapaikkahakemusten käsittelystä EU:n ulkopuolella etenee.

”Tämä on historiallinen ensiaskel kohti järkevämpää turvapaikkapolitiikkaa”, vahvistaa Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho. ”Tätä Siniset ovat ajaneet ja Suomen hallitus tuki EU:n omaksumaa järkevää linjaa. Maahanmuuton ongelmien ratkaiseminen on EU:n elinehto. Ensi kertaa minun elinaikanani maahanmuuttopolitiikassa tehdään nyt päätöksiä, jotka vievät asioita parempaan, eikä aina vain huonompaan suuntaan.”

Kehitteillä olevien maihinnousukeskusten tarkoitus on vähentää turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttöä ja heikentää ihmissalakuljettajien bisnestä, joka on johtanut tuhansiin hukkumiskuolemiin Välimerellä.

”Tämä ratkaisu on kaikkien osapuolten etu. Maahanmuutosta tulee hallitumpaa, järjestelmän väärinkäytökset vähenevät, ihmissalakuljettajien likainen bisnes joutuu vaikeuksiin, EU-kansalaisten turvallisuus kohenee ja EU:n sisäinen vapaa liikkuvuus pelastuu”, luettelee Terho. ”Järki voitti ja nyt on tärkeää jatkaa päättäväisesti toimeenpanoon. EU:n tulevaisuus riippuu näistä päätöksistä ja niiden tehokkaasta toimeenpanosta.”

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho
050-538 1674