Terho kysyy blogissaan: Onko Rinteen demarit hallituskelpoinen puolue?

Terho kysyy blogissaan: Onko Rinteen demarit hallituskelpoinen puolue?

”Entä jos ay-eliitti onnistuu puskemaan Antti Rinteen pääministeriksi kuten aiemmin Sdp:n puheenjohtajaksi, millaisen hallituksen saisimme vai saisimmeko ollenkaan?” kysyy Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho tänään julkaistussa blogissaan. ”Kuka oikeastaan suostuu hänen kanssaan hallitusyhteistyöhön, jos Sdp:n linja pysyy nykyisenä?”

Terhon mielestä välttämätöntä tietää, mitkä leikkaukset ja uudistukset Rinne aikoo perua. Ja mitkä puolueet ovat niillä ehdoilla mukana seuraavassa hallituksessa.

”Rinne on vastustanut lähes kaikkia hallituksen uudistuksia ja säästöjä. Hän on luvannut miljardien edestä uusia menonlisäyksiä kertomatta mistä rahat otetaan. Nämä lupaukset ovat mahdottomia. Jos Rinne jatkaa tällä linjalla, hän ei pysty kokoamaan enemmistöhallitusta, vaikka voittaisikin vaalit. Herää kysymys, onko Sdp ylipäänsä hallituskelpoinen puolue?”

Terhon mukaan olisi korkea aika kuulla, mitkä lupauksista Rinne aikoo pitää.

”Oletettavaa tietenkin on, että Rinne pettää pääosan äänestäjille tekemistään lupauksista heti vaalien jälkeen, eli jo hallitusneuvotteluissa. Jos hän aikoo tuhota nykyisen hallituksen uudistukset, jotka ovat johtaneet talouden ja työllisyyden kasvuun, on varsin todennäköistä, etteivät nykyiset hallituspuolueet lähtisi mukaan hänen hallitukseensa. Siksi on välttämätöntä tietää, mitkä lupauksensa hän aikoo perua. Äänestäjien kuluttajasuojakin vaatii tätä.”

Rinteen lupaus vahvistaa ay-liikkeen asemaa Suomen lainsäädännössä on Terhon mukaan tuhoisa.

”Suomi on 10 vuoden taantuman jälkeen vihdoin kasvu-uralla. Hyvinvointiyhteiskuntamme rahoituksen turvaaminen vaatii kuitenkin vähintään 75 prosentin työllisyysasteen”, Terho painottaa. ”Rinne haluaa antaa ay-eliitille aseman jonkinlaisena eduskunnan ylähuoneena, jolla on vähintäänkin veto-oikeus Suomen lainsäädäntöön. Silloin ei synny rakenteellisia uudistuksia ja työllisyystavoitteeseen ei päästä.”

Sampo Terhon blogi

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho
050-538 1674